Cand am suflat in echilotest a indicat o valoare de 0,46 alcool in aerul expirat. Am fost dus la IML unde mi sa recoltat o proba de sange am refuzat ceea de-a doua proba datorita unir dureri.
Rezultatul a venit insa nefavorabil avand o valoare de de 1,00 alcool in sange.
Am cerut o recalculare dar am fost informat ca nu este posibila deoarece am dat o singura proba de sange.
Sfatuit sa consult un avocat am aflat ca s-au facut recalculari cu o singura proba de sange find cerute insusi de procuror.
Mentionez ca a trecut o ora de cand am suflat in echilotest pana mi sa recoltat proba de sange.
Credeti ca am sanse sa scap cu amenda administrativa ?
Si culmea ironiei sunt student la drept. Credeti ca imi va ingreuna cazul in fata procurorului?
Din pacate nu trebuie refuzata recoltarea pentru cea de-a doua proba, insa problema este ca sanctionarea cu amenda adminitrativa este putin probabila avand in vedere valoarea gasita.Este foarte important daca recoltarea s-a facut cu seringa si acul sau daca s-a folosit o trusa speciala pentru ca daca s-a intamplat ca in primul caz se poate invoca nulitatea absoluta a probei.Deci mare atentie cum va faceti apararea!
problema este ca a trecut o ora pana mi sa recoltat sange. Alcoolemia mea era in crestere. Eu m-ai aveam 5 min de mers pana aks.
trebuie sa mi se faca o recalculare prin care reiese alcolemia care am avut-o in sange.
nu?
Se poate face recalculare in baza declaratiilor dvs ! Nu este obligatorie proba a doua , dar ar fi fost preferabil sa existe ! Oricum , dvs aveti dreptul sa solicitati recalcularea !
Un sfat: nu mai conduceti dupa ce consumati alcool! Nu e vorba de viata dvs , ci de a altora care sunt nevinovati!B-)
Am cerut aceasta recalculare la politistul care se ocupa de dosarul meu, insa acesta m-ia zis ca nu este posibil si nu crede ca domnul procuror va accepta asta. Ce trebuie sa fac sa imi fie acceptata o recalculare ?