avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pt alcool?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pt alcool?

salut,

Am calcat si eu stramb in data de 12 Feb 2010.

Cand am suflat in echilotest a indicat o valoare de 0,46 alcool in aerul expirat. Am fost dus la IML unde mi sa recoltat o proba de sange am refuzat ceea de-a doua proba datorita unir dureri.
Rezultatul a venit insa nefavorabil avand o valoare de de 1,00 alcool in sange.
Am cerut o recalculare dar am fost informat ca nu este posibila deoarece am dat o singura proba de sange.
Sfatuit sa consult un avocat am aflat ca s-au facut recalculari cu o singura proba de sange find cerute insusi de procuror.
Mentionez ca a trecut o ora de cand am suflat in echilotest pana mi sa recoltat proba de sange.

Credeti ca am sanse sa scap cu amenda administrativa ?

Si culmea ironiei sunt student la drept. Credeti ca imi va ingreuna cazul in fata procurorului?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:59, 9 Aprilie 2010
Din pacate nu trebuie refuzata recoltarea pentru cea de-a doua proba, insa problema este ca sanctionarea cu amenda adminitrativa este putin probabila avand in vedere valoarea gasita.Este foarte important daca recoltarea s-a facut cu seringa si acul sau daca s-a folosit o trusa speciala pentru ca daca s-a intamplat ca in primul caz se poate invoca nulitatea absoluta a probei.Deci mare atentie cum va faceti apararea!
problema este ca a trecut o ora pana mi sa recoltat sange. Alcoolemia mea era in crestere. Eu m-ai aveam 5 min de mers pana aks.
trebuie sa mi se faca o recalculare prin care reiese alcolemia care am avut-o in sange.
nu?
~ Conținut șters la cerere ~
Se poate face recalculare in baza declaratiilor dvs ! Nu este obligatorie proba a doua , dar ar fi fost preferabil sa existe ! Oricum , dvs aveti dreptul sa solicitati recalcularea !
Un sfat: nu mai conduceti dupa ce consumati alcool! Nu e vorba de viata dvs , ci de a altora care sunt nevinovati!B-)
Am cerut aceasta recalculare la politistul care se ocupa de dosarul meu, insa acesta m-ia zis ca nu este posibil si nu crede ca domnul procuror va accepta asta. Ce trebuie sa fac sa imi fie acceptata o recalculare ?

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie peste 0.8g/l andract andract Buna ziua! Am o mica nelamurire ... daca la probele de sange a iesit la prima proba 1.1g si la a-2a 1.0g, este posibil ca in urma recalcularii sa iasa sub 0.8 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru refuz recoltare probe biologice Razvu10 Razvu10 Salut la toata lumea ! Am fost oprit pe la ora 4 dimineata de un politist de la rutiera, acesta a venit la mine cu alcool testul cu \"duda\" aia din capat ... (vezi toată discuția)