Buna ziua! Am o mica nelamurire ... daca la probele de sange a iesit la prima proba 1.1g si la a-2a 1.0g, este posibil ca in urma recalcularii sa iasa sub 0.8 ? In ce consta aceasta recalculare? Din povestile avocatului eu nu mai inteleg nimic.El spune ca a baut o bere si jumatate, alcool 5%, in jurul orei 21:00, iar accidentul a avut loc la ora 22:40.Prima proba i-a fost recoltata la ora 23:55 si a2a la o ora distanrta... Cum se procedeaza ? Are vreo sansa sa scape fara dosar penal ?
Va multumesc anticipat!
Probele initiale atesta valoare incadrabila in sfera penala
Recalcularea alcoolemiei reprezinta precizarea concentratie de alcool in sange,in raport de mai multi factori particulari ,greutate corporala,factor difuzie,masa adipoasa,stare nutritie,etc
La valorile mentionate este incadrare ca si infractiune
Avocatul urmeaza in raport de probe ,sa dispuna masurile necesare unei solutii favorabile clientului sau
Ma indoiesc ca in urma solicitarii de recalculare a alcoolemiei sa aveti un rezultat care sa incadreze fapta in sfera contraventiei, insa sunt si alte aspecte care pot fi invocate in cadrul apararii-exemplu daca recoltarea analizei de sange s-a facut cu acul si seringa sau cu o trusa speciala.In concluzie avocatul este cel care are actele dosarului in fata si va poate consilia cel mai bine.
Cred ca alcoolemia va iesi mai mare in aceasta situatie.
Eu sunt o persoana care intotdeauna cred ca inca o proba este necesara
Pentru lamuriri va rog cititi la topicul de Cod rutier-"In legatura cu recalcularea alcoolemie...i"unde veti primi toate elementele privind modalitatea de efectuare a calcului ,dupa formula lui Widmark
Multumesc pentru raspunsuri! M-am uitat peste acea formula a lui Widmark, si din cate observ se ia in calcul ce a baut, cat a baut, cat timp a trecut de la consumarea bauturilor, dar si grutatea individului si procentajul de apa din corp. Pe el insa nu l-a cantarit nimeni... sa inteleg ca va fi chemat la IML pentru asta ?Era obligatoriu sa il cantareasca cand i-au luat probele de sange ?