avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare alcoolemie

se mai poate face o a doua recalculare a alcoolemiei prin instanta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:42, 20 Februarie 2012
Pentru un raspuns concret era necesar cel putin precizarea valorii initial depistate Recalcularea alcoolemiei. este o probă pe care dvs o considerați utilă în apărare, prin urmare instanța de judecată nu vă poate nega dreptul la apărare. dar la valori ale alcoolemiei peste valoarea actual legal prevazuta pentru incadrare sub incidenta legii penale, este destul de dificil să dovediți altceva cu această recalculare, mai bine recunoașteți fapta, și solicitați judecarea prin procedura simplificată prevăzută de art. 320 indice 1 cod procedură penală și beneficiați de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime.
Prin recalcularea alcoolemiei se stabileste o valoare probabila , comparativ cu cea oferita de rezultatul examenului toxicologic a carui forta probanta este net superioara . Insa , in ce masura se va tine cont de rezultatul recalcularii , se stabileste in functie de mai multe aspecte , cum ar fi si durata trecuta de la momentul testarii cu aparatul etilotest si prelevarea probelor biologice propriu-zisa .
Valoarea alcoolemiei este conditionata de mai multi factori,cum ar fi ,cantitatea de alcool ,
concentratia de alcool consumata,greutatea corporala,factor difuzie,etc
Eliminarea alcoolului din sange se realizeaza in procent de 7-10 gr alcool pur/h,
conditionat de masa adipoasa consumator,stare nutritie,conditie fizica,etc
Valoarea alcoolemiei este conditionata inclusiv de instrumentarul/trusa cu care se face recoltarea probei,perioada la care a fost realizata proba fata de momentul consumarii alcoolului



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie peste 0.8g/l andract andract Buna ziua! Am o mica nelamurire ... daca la probele de sange a iesit la prima proba 1.1g si la a-2a 1.0g, este posibil ca in urma recalcularii sa iasa sub 0.8 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie stefan_000 stefan_000 Va salut, voi fi scurt si la obiect... In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange). asta probabil si din cauza ... (vezi toată discuția)