avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in RO ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in RO ?

Ce sanse avem in urma efectuarii unui curs de mediator, sa devenim mediator ? Au loc oamenii de rand sa devina mediatori in RO de atatia cs juridici, avocati, notari, care vor sa acapareze totul ?
Este suficient sa faci cursul ca mai apoi sa te autorizezi ca si mediator ? Ai nevoie si aici de vechime - in ce, in mediere ? Eu nu lucrez in domeniu, insa am o facultate de drept si vechime 3 ani in alt domeniu, pot deveni mediator ? Totusi sunt cam costisitoare aceste cursuri...

Astept o lamurire in ceea ce privesc sansele acestei "noi profesii"

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:33, 11 Septembrie 2010
Orice persoana care are studii superioare (cu licenta) poate sa devina mediator dupa ce urmeaza cursuri de formare profesionala si promoveaza examenul de admitere in profesia de mediator. Trecerea pe tabloul mediatorilor este o formalitate ulterioara conditionata numai de plata unei taxe si de completarea unui dosar !
Succes!
:luck:
Deocamdata profesia de mediator e accesibila.
Nu stiu cum va fi peste 2-3 ani...
Va multumesc pentru raspuns ! Sa speram ca nu vom regreta daca vom ajunge sa profesam.
Buna ziua,Sunt student in anul 3 al unei facultati de drept.Pot face acest curs de mediator chiar daca nu am terminat facultatea?Ma intereseaza daca as putea face acest curs acum si sa pot profesa dupa terminarea examenului de licenta. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra,Va multumesc si va doresc o zi buna.
CAPITOLUL II Profesia de mediator
SECŢIUNEA 1 Dobândirea, suspendarea şi încetarea calităţii de mediator
Art. 7. - Poate fi mediator persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: a) are capacitate deplină de exerciţiu; b) are studii superioare; c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere; d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi; e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei; f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, cu exceptia absolventilor de programe sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditat conform legii şi avizat de Consiliul de mediere; g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.
Deci: mai intai licenta, apoi vechimea sau masterul, apoi... succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)