avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... obtinerea ordinului prefectului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

obtinerea ordinului prefectului

Buna ziua,

Ca toata lumea m-am lovit si eu de o problema. Locuiesc cu sotul meu si una din surorile lui , in casa parinteasca ne-am decis sa facem actele pt. obtinerea ordinului prefectului am completat dosarul cu cereri , adeverinte , masuratori si tot ce se cere.
Problema : in registrul agricol figureaza bunica, pe certificatul de mostenitor(intocmit 1991dupa decesul bunicii) cei 3 copii ai dansei, iar rol pe aceasta suprafata/casa, sotul meu ( care plateste de vreo 15 ani darile aferente).
Intrebare : ce act trebuie sa fac sa existe o legatura intr cele 3 incat ,pt.a primi ordinul ?
In asteptarea unui raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:41, 9 Aprilie 2010
Nu puteti obtine titlul prefectului pe teren pe numele sotului deoarece nu este singurul mostenitor.
Se poate invoca uzucapiunea de 30 de ani dar pentru asta mai trebuie sa asteptati...inca 15 ani!:D
Succes!
:luck:

Sau ...mai exista posibilitatea sa faceti un contract de vanzare de drepturi succesorale cu toti cei 3 mostenitori ai bunicii sau cu urmasii lor...dar este greu de crezut ca persoanele ramase in viata nu vor ridica pretentii financiare!
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Ordinul prefectului se emite pe numele persoanei care detinea, ca si titular de rol, casa si terenul in cauza (respectiv persoana care figureaza in registrul agricol 1986-1990, in registrul posesorilor 1990 si titular al rolului fiscal in 1990). Daca aceasta persoana este bunica, OP ar trebui sa iasa pe numele dansei, urmand ca apoi sa dezbateti succesiunea (in cel mai bun caz ar putea iesi direct pe numele celor 3 mostenitori din CM din 1991). La dezbaterea succesiunii, puteti face dovada platii impozitului si a altor cheltuieli, urmand ca aceste sume sa fie scazute din parea celorlalti mostenitori.
In nici un caz OP nu poate iesi doar pe numele sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)