avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii drepturi salariale ale angajatorului la iesirea la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

drepturi salariale ale angajatorului la iesirea la pensie

la 1 iulie 2010 ies la pensie.mi se pare normal ca drepturile salariale cf legii221 restante din perioada oct 2008-oct. 2009 diferentele de fapt sa imi fie acordate pana la data pensionarii si nu esalonat in 3 ani ca la celelalte cadre didactice.am sesizat contabila ca scoala nu trebuie sa aiba nicio datorie la incetarea activitatii dar vrea concret:lege,ordonanta,hotarare sau alt act normativ.nu am gasit in codul muncii.stie cineva unde este stipulata aceasta prevedere?
Cel mai recent răspuns: dann37 , utilizator 18:34, 22 Aprilie 2010
Sumele pe care le solicitati dvs. provin dintr-o hotarare judecatoreasca probabil definitiva si irevocabila , ori in acest domeniu , in invatamant , este o nebuloasa . Se pare ca s-a ajuns la un acord la nivelul MEC iar in perioada imediat urmatoare va aparea un act normativ emis de Guvern cu privire la achitarea acestor sume .
La momentul la care vorbim nu vi se pot acorda aceste sume de bani ..
Da , sunt de acord ca la iesirea la pensie sa se primeasca cele 2 salarii date de angajator , diploma de fidelitate , plus calculul integral , si nu esalonat , al restanteelor ( 2008-dec.2009 ) , pentru ca , s-a desfacut un contract de munca , nu? Daca moare omul pensionat , la ce-i mai foloseste esalonarea.? Poate ca in ultimul ceas sa inteleaga d-l BOC ca trebuie sa respecte promisiunile facute in campania electorala. Era cu un document important in mana pe atunci. Sa i se fi resetat memoria? :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puterea juridica a unei promisiuni nerealizate angajator MASHASV MASHASV Neata, Am citit multe forumuri si adnotari, comentarii, explicatii codul muncii, dar tot nu am o solutie \'bazata\' pentru o problema cu un angajat. Acum ... (vezi toată discuția)
Indicii de ierarhizare niculinapopa niculinapopa Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar ... (vezi toată discuția)
Consecinte revocare testament ro-lari ro-lari Trei fosti colegi, de peste 30 ani, convin in 1995 ca EA sa achite Statului casa LUI, pe Legea 112, si sa-i achite aceeasi suma si LUI iar EL sa plece ... (vezi toată discuția)