avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE APARTAMENT

BUNA DIMINEATA! AVETI IDEE CAM LA CE SUMA TREBUIE ACHITATA IN CAZUL UNEI DONATII IMOBIL DE LA PARINTE LA COPIL? ACTUL VANZARE CUMPARARE E SEMNIFICATIV MAI SCUMP? MULTUMESC..
Cel mai recent răspuns: stresanta2005 , utilizator 09:31, 9 Aprilie 2010
Din moment ce atat donatia, cat si contractul de vanzare-cumparare trebuie intocmite in forma autentica (adica la notar), un notar va poate da informatii mai exacte. Mai ales, ca suma de plata depinde si de locatia imobilului si grila practicata in orasul respectiv (prin grila respectiva se determina valoarea minima de declarat a imobilului in functie de locatia).

Cand m-am confruntat eu cu aceasta problema, contractul de vanzare-cumparare era mai scump.
Multumesc, o sa mergem la un notar am intrebat asa,macar sa am idee...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)