avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Acum ceva timp fratele meu a fost inplicat intrun accident mortal...o alta persoana a intrat pe contra sens si aprodus accidentu(in urma expertizei nevinovat,si persoana si-a recunoscut vinovatia)am fost la firma de asigurare si ne-a dat o suma foarte mica ptr masina (masina fiind distrusa 90%)ce e de facut in cazl acesta?este o suma impusa de stat la despagubiri?
Cel mai recent răspuns: insurance law office , utilizator 15:05, 10 Aprilie 2010
cum s-a finalizat dosarul penal. V-ati constituit parte civila? Ce vatamari a suferit fratele? Societatea de asigurari acorda despagubiri pentru autoturisme in baza unor limite: varsta, model de fabricatie, gradul de distrugere. S-ar putea ca pentru diferenta sa trebuiasca sa va indreptati impotriva celui vinovat de producerea accidentului!
Exista trei scale de uzura a masinilor in ordinele comisiei de supraveghere a asigurarilor, valabile pe un an si aplicabile pentru anul in care s-a propdus accidentul.
Va trebui sa va adresati unei persoane specializate pentru a va face un calcul valoare reala masina avariata si atunci veti vedea daca asiguratorul a fost corect sau nu cu dvs.
Pt. a primi un raspuns cat mai corect va trebui sa mai dati niste detalii referitoare la anul de fabricatie al autoturismului, marca, valoarea de nou dca o cunoasteti, km. la bord la data accidentului, cilindreea si puterea motorului. Dca aveti si o copie a notei de constatare a asiguratorului v-as putea da un raspuns cat mai corect.
Suma platita de catre asigurator drept despagubire este limitata la valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (in general 25% din valoarea autoturismului la data accidentului). Metodologia de calcul a despagubirii este data in Ordinele CSA (numarul ordinului depinde da data la care a avut loc accidentul).
Tin sa va multumesc de raspunsuri...dosaru penal din cite am stiu sa incheiat ,,ne -a venit o citatie sa ne prezentamla procesu civil,in urma accidentului fratele meu decedind pe loc:sorry:masina era o dacie model mai vechi...ca parte civila ce am de facut?daunele morale cine le acorda?respectivu care aprovocat accidentu sau de la asigurari?

Alte discuții în legătură

Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Probleme avizare dauna tavisor tavisor Se da urmatoarea situatie. Am fost accdidentat de catre un individ, urmand sa-mi repar masina la o companie de asigurari cu care vad ca multi au avut probleme. ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal aidailda aidailda Buna ziua! Incep prin a-mi cere scuze pentru consultanta gratuita pe care v-o solicit in acest mesaj. In data de 22 august, la orele 4 ale diminetii, am ... (vezi toată discuția)