avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA suta marita
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

suta marita

In anul 2008 am facut un precontract pentru cumpararea unui ap.si am platit suma de 108151euro cu tva inclus.Suma am platit-o in lei la cursul BNR din 23.07.2008 si in factura pe care am primit-o este defalcata valoarea ap. si valoarea tva19%.Acum urmeaza sa semnam CVC si firma vrea sa calculeze TVA-ul comform principiului SUTA MARITA si cu toate ca indeplinesc conditiile O 200/2008 nu vrea sa-mi returneze diferenta de 14%tva.Va rog sa-mi spuneti daca e corect sau nu.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:35, 9 Aprilie 2010
Daca este corect cum am calculat eu, factura dvs are baza 324144 lei si tva 61587.36 lei. Conf. spuselor dvs. v-ati incadra in cerintele O 200/2008 iar firma cu care urmeaza sa incheiati CVC trebuie sa storneze avansul in intregime si sa va faca o factura cu valoarea apartamentului : baza 324144 lei+tva 16207.20 lei. Total 340351.20 lei. Daca nu vor sa va restituie diferenta , nu semnati CVC si apelati la un avocat care sa-i puna in tema cu O200 / 2008 si cu faptul ca dvs. aveti dreptul sa beneficiati de efectele acesteia. Vedeti ce raspuns primiti. Succes!
comisarul49 a scris:

Am inteles si va multumesc ,insa ei se prevaleaza de faptul ca in pretul ap. este inclus TVA-ul si comform Legii nr.571/2004(Norme metodologice,art.23,pct1 si 2) nu trebuie sa mai dau nimic si nu primesc nici o diferenta de TVA.Ce sa fac?

:offtopic:
continuati in topicul deschis ; apasati butonul "raspunde"
constructorul vrea sa va pacaleasca si sa bage in buzunar suma de 45.380 lei.

codul fiscal il obliga sa procedeze la regularizarea taxei si sa aplice cota in vigoare la data transferului dreptului de proprietate, adica 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva chychy chychy caz concret: in 2008 am contractat un apartametn in valoare totala de 93000 euro cu TVA inclus am platit un avans de 25% in valoare totala de 23250 cu TVA ... (vezi toată discuția)
Stornare factura tunyogiizabella tunyogiizabella in 2008 am achitat un apartament cu tva19% in luna mai iar in luna decembrie ei au facut o factura de stornare cu pretul apartamentului care acuma cand am ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru locuinte noi ktulu ktulu Buna ziua, Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva ... (vezi toată discuția)