in 2008 am achitat un apartament cu tva19% in luna mai iar in luna decembrie ei au facut o factura de stornare cu pretul apartamentului care acuma cand am solicitat recuperarea de tvade la 19% la 5% mi sa adus la cunostinta de aceasta factura stornata .Va rog sa-mi spuneti se poate face asa ceva sa se storneze pretul apartamentului este legal ?in contabilitate multumesc.
Nu ati precizat daca apartamentul este achizitionat de Dvs,ca persoana fizica sau este pe societate. Sunt doua lucruri total distincte si diferite . Sper sa va ajute ceea ce va atasez mai jos :
daca dvs ati achitat in avans toata suma in mai 2008 si ati devenit proprietar dupa apartitia tva 5 % , atunci se face factura de storno pe toata suma (baza+tva 19) si se emite o noua factura care va avea aceeasi baza dar tva 5% (mai mic). De unde rezulta ca aveti de incasat diferenta. Asta daca este asa cum am prezentat eu cazul.
La societati comerciale nu se practica tva 5% pentru achizitia de locuinte.
O zi buna!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Regularizare tva
chychy
caz concret:
in 2008 am contractat un apartametn in valoare totala de 93000 euro cu TVA inclus
am platit un avans de 25% in valoare totala de 23250 cu TVA ... (vezi toată discuția)
Avans
cimpazu
buna ziua! in 2009 am primit si facturat un avans pt livrarea unor produse finite. am colectat tva 19%. pe parcursul anului am livrat o parte din produse si am ... (vezi toată discuția)