avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA stornare factura de avans cu tva de 19%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

stornare factura de avans cu tva de 19%

Buna ziua!
In aprilie am emis unei scietati comerciale o factura de avans ptr. o marfa pe care o livram acum, in august.
Intrebarea mea este cum fac stornarea acelui avans, trec cu minus aceleasi sume din factura emisa in aprilie (cu TVA de 19%) sau modific sumele dupa noul TVA de 24%?

Multumsc in avans ptr raspuns!

Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 14:08, 26 August 2010
Faceti storno cu tva 19%. Nu puteti sa stornati mai mult decat ati incasat.

Succes!
Si in decontul TVA, unde se declara aceasta suma? Nu exista nici un rand cu tva 19%
Aceste sume se trec pe regularizari. Puteti citi in instructiunile de completare a declaratiei 300.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans cimpazu cimpazu buna ziua! in 2009 am primit si facturat un avans pt livrarea unor produse finite. am colectat tva 19%. pe parcursul anului am livrat o parte din produse si am ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Stornare factura in iulie emisa in iunie ioanaep ioanaep stie cineva sigur cu se procedeaza in cazul in care o factura emisa in iunie treb stornata in iulie? Se foloseste tva 19% pentru stornare sau 24%. Pentru mine ... (vezi toată discuția)