In anul 1994 am fost condamnat lao pedepsa de 7 luni inchisoare la locul de munca,care bineinteles am executat-o.Azi..dupa 16 ani...mi-am scos cazierul...si am constatat ca .....nu a fost "curatat"...Cine imi poate spune ce sa fac ,sa pot radia pedeapsa din cazier?Nu am mai avut probleme cu legea de nici un fel(condamnarea afost urmarea unei delapidari) in anii care au urmat.multumesc!
Trebuie sa faceti cerere in vederea reabilitarii judecatoresti.. La cerere, trebuie sa atasati o serie de acte:
Cuprinsul cererii de reabilitare judecatoreasca
Cererea de reabilitarea trebuie sa cuprinda urmatoarele:
- adresa condamnatului, iar cand cererea este facuta de alta persoana, adresa acesteia;
- condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare;
- localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
- temeiurile cererii;
- indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii. La cerere se anexeaza actele din care reiese ca sunt indeplinite conditiile reabilitarii.
> Instanta competenta sa solutioneze cererea de reabilitare
Competenta sa se pronunte asupra cererii de reabilitarea judecatoreasca este:
- instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea;
- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul.
Atentie!
Cererea de reabilitare va fi respinsa in urmatoarele situatii:
- cand a fost introdusa inainte de termenul legal;
- cand lipseste mentiunea privitoare la adresa, si petitionarul nu s-a prezentat la termenul de infatisare;
- cand lipsesc celelalte mentiuni si petitionarul nu a completat cererea la prima infatisare si nici la termenul ce i s-a acordat in vederea completarii.