avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal - angajare- incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal - angajare- incetare contract

Buna ziua,
am o intrebare:
angajez cativa muncitori necalificati, trimit revisal cu 1 zi inainte, semnam contractul , il inregistrez, dar omul nu vine, nu imi da nici o cerere de lichidare la zi , nimic, pur si simplu nu mai vine.
Eu cum ii inchid contractul?
Se poate cu art 31/ al 4codul muncii?
si sa ii fac decizia si sa o inregistrez , fara sa ii mai trimit nici un act?
Cel mai recent răspuns: sever_daniela , utilizator 19:24, 11 Aprilie 2010
Sunt cazuri frecvente de acest gen.
Faceti decizia de incetare cu art. 31 alin. 4.1 "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba CIM poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti"
Fiind muncitori necalificati perioada de proba este de max 5 zile lucratoare, deci este OK.
deci este ok, sa ii fac incetarea fix din ziua in care nu mai vine, fara sa ii trimit nici o notifiacre, nimic?
multumesc
Trebuie sa intocmiti si o notificare pe care i-o trimiteti "salariatului" acasa, dar aveti grija sa nu depasiti cele 5 zile de perioada de proba.
pai si cand ii inchid contractul? Dupa ce ii trimi notificarea, si primesc confirmarea, daca depasesc 5 zile pana primesc confirmarea?
sau eu pot sa ii incetez din ziua in care vine, si tot din aceeasi zi sa ii trimit si notificarea?
multumesc
Nu trebuie sa asteptati sa primiti confirmarea de primire. Trebuie doar sa ii trimiteti si puteti face incetarea contractului in aceeasi zi in care ati emis notificarea.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba? amazoana amazoana Buna ziua, Ce ma sfatuiti sa fac? Am chemat la munca o persoana pe post de muncitor necalificat. A venit 2 zile jumatate si dupa aceea a plecat. Contractul ... (vezi toată discuția)
Carduri de credit titular decedat aba1011 aba1011 Buna seara din nou. Socrul meu a decedat si a rămas in urma lui 2 carduri de credit care sunt pline nu sunt datorii la ele si am vrea sa le închidem. De la ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)