Ce ma sfatuiti sa fac? Am chemat la munca o persoana pe post de muncitor necalificat. A venit 2 zile jumatate si dupa aceea a plecat. Contractul de munca inca nu l-am inregistrat la ITM, deoarece aveam timp cele 5 zile... Sa-l mai inregistrez? Pe perioada de proba (care e tot de max 5 zile la munc necalif) trebuie inregistrat contractul? Si cum il desfac, daca totusi il inregistrez? S-ar putea ca aceasta persoana sa fi comis o infractiune in cele 3 zile (era in deplasare).
Inregistrarea CIM se face in 20 de zile de la primirea la munca. Contractul trebuia inregistrat. Suntei sigura ca nu a patit niciun accident? Riscurile sunt ca salariatul sa va faca o reclamatie la ITM pentru ca nu a fost platit sau daca sustineti ca a fost in deplasare sa nu fi suferit vreu accident de traseu, etc. In mod normal cred ca ar trebui sa il chemati la serviciu sa-si lamureasca situatia, chiar la comisia de disciplina si ii desfaceti CIM din vina sa ca urmare a faptului ca absentat.
Este necesar sa inregistrati acel contract de munca la ITM in termenul prevazut de lege de 20 zile. Apoi trimiteti acasa o convocare angajatului incepand procedura de cercertare disciplinara prealabila. Daca nu se prezinta la convocare ii puteti desface contractul de munca disciplinar.
Este mai lunga aceasta cale, dar este cea corecta.
Reclamatie la ITM nu cred ca va face el. E suspect ca a sustras bunuri din locul unde a fost cazat. Am comunicat politiei numele lui, deoarece pagubitii au chemat politia si pers aceea era in acea locatie deoarece muncea pt srl-ul pe care il reprezint
1. Daca in CIM are trecuta perioada de proba de 5 zile lucratoare ii puteti inceta CIM cu art.31(4.1) din codul muncii, adica numai printr-o notificare scrisa pe care o inaintati la ITM. Notificarea o datati cu o zi din interiorul celor 5 zile de proba.
2. La ITM duceti in acelasi timp si CIM si notificarea.
3. Cu concedierea disciplinara va complicati si pierdeti mult timp.
Concediere angajat
exxelar
Buna ziua,
Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Demisie
danyyyyy
buna ziua, va rog sa imi dati un sfat cum pot sa desfac contractul de munca la un salariat daca a plecat pur si simplu am facut convocare si mi sa intors ... (vezi toată discuția)