avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie la sanatate pentru avocata aflata in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie la sanatate pentru avocata aflata in CIC

Buna ziua tuturor,
Am o speta si am nevoie de parearea dvostra:
O avocata care are un birou de avocatura se afla in CIC si primeste indemnizatie. In anul 2009 nu a avut venituri, nici in 2010.
Este obligata sa plateasca contributia la sanatate la salariul minim pe economie? Din art.257 (2) b), legea 95/2006 cam asa s-ar intelege :(
Cel mai recent răspuns: Ioana Iancu , Consultant resurse umane 21:26, 10 Aprilie 2010

Nu este obligata la plata acestei contributii pe durata CIC. Potrivit art 213(2) din Legea95 /2006......Sunt asigurate persoanele aflate in una dintre urmatoarele situatii, pe durata acesteia, cu plata contributiei din alte surse, in conditiile prezentei legi:
a) satisfac serviciul militar in termen;
b) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, acordat in urma unui accident de munca sau a unei boli profesionale;
c) se afla in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile medicale in timpul sarcinii anculita anculita Buna ziua! as dori sa stiu daca o femeie insarcinata beneficiaza de asigurari de sanatate si spitalizare gratuita chiar daca nu este angajata sau in somaj. ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva PETRUFELICIAN PETRUFELICIAN Am fost concediata in data de 4 aprilie 2012 si in urma concedierii voi primi plati compensatorii in valoare de 15000 dar in mana primesc doar 10900.Am ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat soledad soledad in ce conditii si daca poate fi coasigurat fiul/fiica sub 26 de ani, care nu lucrează, dar nu este nici elev nici student. nu are nici proprietati nici alte ... (vezi toată discuția)