avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarile medicale in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarile medicale in timpul sarcinii

Buna ziua! as dori sa stiu daca o femeie insarcinata beneficiaza de asigurari de sanatate si spitalizare gratuita chiar daca nu este angajata sau in somaj. este cazul unei prietene care a fost profesor suplinitor pana la intoarcerea titularului, dar nu se incadreaza pentru indemnizatia de somaj, si sunt sanse mici sa se angajeze in luna a 6-a de sarcina. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anculita , utilizator 15:26, 11 Martie 2013
Va redau din Legea 95/2006:

Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
f) femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.
(2) Sunt asigurate persoanele aflate in una dintre urmatoarele situatii, pe durata acesteia, cu plata contributiei din alte surse, in conditiile prezentei legi:
b) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, acordat in urma unui accident de munca sau a unei boli profesionale;
c) se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani sau se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani;
e) persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj;
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate pentru avocata aflata in cic rocriss rocriss Buna ziua tuturor, Am o speta si am nevoie de parearea dvostra: O avocata care are un birou de avocatura se afla in CIC si primeste indemnizatie. In anul ... (vezi toată discuția)
Coasigurare si indemnizatie pentru ccc ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legat de asigurarile de sanatate si indemnizatia de crestere copil. - daca nu lucrez si somajul l-am incheiat de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua! Pe perioada concediului maternal de cresterea copilului de 2 ani, coasiguratii beneficiaza de sanatate ? Multumesc! (vezi toată discuția)