avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare si inscriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare si inscriere in cartea funciara

Buna ziua,

As dori sa cunosc etapele si documentele necesare pt intabularea casei care se afla pe un teren concesionat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:33, 9 Aprilie 2010
accesati urmatoarea adresa si veti gasi toate informatiile necesare: [ link extern ]
In primul rand, este necesar ca terenul pe care este edificata constructia sa fie inscris in cartea funciara. Daca nu este, este necesar sa luati legatura cu o persoana fizica sau juridica autorizata, care sa va intocmeasca documentatia cadastrala in vederea intabularii dreptului de proprietate asupra terenului in favoarea Statului Roman, respectiv a localitatii in care se afla acesta, documentatie la care va trebui sa atasati o copie legalizata dupa contractul de concesiune si restul actelor doveditoare ale dreptului de proprietate ( vi le va solicita respectiva persoana).
Ulterior (sau concomitent, depinde de situatie), se va intocmi documentatia cadastrala pentru constructie si, impreuna cu copie legalizata dupa autorizatia de construire, procesul verbal de receptie finala, certificat fiscal (original sau copie legalizata), copie dupa buletinul proprietarului se fac face intabularea dreptului de proprietate (asupra constructiei) in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)