avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recidiva
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recidiva

in 2005 am avut o condamnare cu suspendare de 2 ani in 2008 am avut un accident auto fara victime dar cu alcool peste limita admisa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 10 Aprilie 2010
Cel mai probabil veti fi trimis in judecata pentru infractiunea prevazuta de art.87 alin 1 din OUG 195/2002 republicata. Din pacate sunteti in stare de recidiva post executorie.
Eu cred ca este vorba despre o recidiva postcondamnatorie, intrucat prima pedeapsa s-ar fi putut considera ca executata abia in anul 2009- 2 ani pedeapsa propriu-zisa plus inca doi ani, care impreuna compun termenul de incercare. Asa fiind , prima pedeapsa nefiind executata in intregime , iar cea de-a doua infractiune fiind comisa in interiorul termenului de incercare, si nefiind vorba despre o infractiune comisa din culpa , beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei urmeaza a fi revocat , pedeapsa executata in intregime . Primapedeapsa nu se va contopi cu a doua , conform art. 83. alin . 1 Cod penal.
Daca ai fost condamnat pentru o infractiune sav.din culpa nu exista starea de recidiva.
Accidentul ....cert este din culpa, insa exista si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, asa incat, putin probabil sa nu existe recidiva.
cautati un avocat care sa va reprezinte deoarece in momentul in care veti fi condamnat la acea pedeapsa se adauga si cei 2 ani pe care i-ati avut cu suspendare.
am vazut acum vreo 2 saptamani ceva asemanator iar la conducere sub influenta bauturilor a primit amenda penala la care s-a adaugat suspendarea urmand sa execute suspendarea in stare de detentie.
succes

Alte discuții în legătură

Controverse fata de legea penala mai favorabila cezarad cezarad Imi poate spune si mie cineva care este criteriul pentru care o instanta a respins cererea de schimbare de incadrare juridica din infractiunea prevazuta de 321 ... (vezi toată discuția)
Recidiva? bogosianu bogosianu Buna seara! cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza "coada" Claudiana1 Claudiana1 Buna ziua, am nevoie de o lamurire :). Fratele meu a fost condamnat in 2012 la 2 ani si 3 luni. Pts buna purtare si munca, a fost eliberat cu 9 luni mai ... (vezi toată discuția)