avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe teren
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe teren

Buna ziua! As dori sa stiu daca pentru apartamentele pentru care este prevazuta in Cartea Funciara si o cota de teren in folosinta se datoreaza atat impozit pe cladire cat si impozit pe teren. Daca da, ambele ar trebui sa fie prevazute in instiintarea de plata trimisa de primarie?

Instiintarea de plata pe care am primit-o in 2009 prezenta o suma de plata doar la rubrica "Impozit pe cladiri", iar la rubrica "Impozit pe teren intravilan in folosinta" nu aparea nici o suma. Nu am instiintarea din 2010 pentru ca, nemailocuid in localitatea in care se afla apartamentul, nu am avut cum sa o ridic.
Cel mai recent răspuns: innocent , utilizator 11:48, 12 Aprilie 2010
Nu se plateste impozit pe terenul aferent apartamentului. Este practic inclus in impozitul pe apartament!
Multumesc pentru raspuns! Crezusem ca e vreo gaselnita a anului 2010 :D
Daca terenul este cel de sub imobilul in care se afla apartamentul, nu se achita impozit; daca este un teren in folosinta din jurul imobilului si acel teren apartine Statului si este numai cu drept de folosinta stipulat in acte, se achita asa numita taxa pe teren, cf. art. 256 din Noul Cod Fiscal sectiunea Taxe si Impozite Locale.
innocent a scris:

Daca terenul este cel de sub imobilul in care se afla apartamentul, nu se achita impozit; daca este un teren in folosinta din jurul imobilului si acel teren apartine Statului si este numai cu drept de folosinta stipulat in acte, se achita asa numita taxa pe teren, cf. art. 256 din Noul Cod Fiscal sectiunea Taxe si Impozite Locale.

In cazul meu terenul este cel de sub cladire, deci teoretic beneficiez de scutirea de la art 257, lit a. Dar se pare ca lucrurile se mai pot schimba, ca deh asa e in Romanica. E cat se poate normal sa se schimbe cat mai des Codul Fiscal pe parcursul anului fiscal ;). Citisem ca este in lucru o ordonanta de guvern prin care se doreste, printre altele, eliminarea scutirii de impozit pe teren pentru terenul aferent unei cladiri, pentru suprafata de teren care este acoperita de o cladire [ link extern ] /

Urmeaza sa vedem daca se va concretiza ceva.
Am citit si auzit si eu ca guvernantii nostri discutau recent despre o posibila impozitare viitoare si a terenurilor de sub imobil dar eu cred si sper ca nu se va aplica si vor gasi alte surse de finantare la buget decat taxe stupide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)
Impozit teren cu constructii melyse01 melyse01 buna ziua, Am un teren de 8000 mp din care acoperit de o constructie 256 mp.Terenul este in intravilan si este inregistrat in registrul agricol la rubrica ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala silvica1940 silvica1940 pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si ... (vezi toată discuția)