avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CE IMI REVINE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CE IMI REVINE?

Am si eu o mica povestioara care in loc de final are o intrebare,pentru cine are rabdare sa citeasca si sa-mi raspunda,ii multumesc anticipat.
Iata cum stau lucrurile,in urma cu 14 ani aveam o familie fericita formata din sotul meu,eu si fiul nostru.Pe atunci eram insarcinata si locuiam in casa socrului meu,care vazand ca se mareste familia s-a hotarat sa ne faca act de vanzare cumparare cu clauza,pe casa.Au trecut aproape 6 ani si sotul meu a facut infarct si a mutit.Am ramas eu la 30 ani vaduva,cu 2 copii si un socru caruia tocmai i se taiase un picior din cauza unei cangrene.Nu am disperat am mers mai departe.Am avut grija de socrul meu,care m-a iubit mereu,am avut grija si de copii cum era firesc.Dupa un an si jumate a murit si socrul meu si am ramas doar eu si copii.As vrea sa stiu cat la suta din casa (pentru ca locuiesc la tara)imi revine mie si cat la suta copiilor.
Cel mai recent răspuns: Mara Negulescu , Avocat 23:40, 9 Aprilie 2010
Dumneavoastra va raman 5/8 din casa , restul celor 2 copii in cote egale!
B-)
1/2 din intreg (casa si alte bunuri) este al dvs. si din cealalta parte de 1/2 mai aveti inca o parte ( acest 1/2 se imparte in cazul dvs. la 3, doi copii si dvs) Sper ca am fost pe intelesul dvs...;)
In cazul prezentat, dvs, in calitate de sot supravietuitor veniti in concurs cu descendentii defunctului (in speta cei 2 copii)astfel ca aveti dreptul la ¼ din intreaga mostenire. Prin "intreaga mostenire" inteleg in acest caz 1/2 din casa, care ii revine defunctului, deoarerece restul de 1/2 va revine dvs oricum, nu in calitate de sot supravietuitor, ci in calitate de coproprietar conform contractului de vanzare cumparare incheiat.
Astfel va revin in total 5/8 din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are mama vitrega la mostenire? Ema81 Ema81 buna seara! as dori sa-mi dati un raspuns cu privire la urmatoarea problema. De curand am aflat ca tata -socru s-a recasatorit legal cu femeia cu care a trait ... (vezi toată discuția)
Bună seara!socrul a mostenit o casa de la tatal sau. in urma ... danuta33 danuta33 Bună seara!Socrul a mostenit o casa de la tatal sau. In urma cu cateva zile acesta a decedat. Urmează să facem succesiunea acesta avand in viata ... (vezi toată discuția)