avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Servicii diverse fara punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Servicii diverse fara punct de lucru

SC A cu care are activitati trecute in act constitutiv restaurante si comert, doreste sa comercializeze mancare - servicii catering, alte produse alimentare, respectiv cafea ceai tigari, in cadrul SC B care pune la dispozitia SC A un spatiu special amenajat si dotat, fara a percepe chirie. Mentionez ca SC B solicita aceste servicii pentru angajati direct (acestia isi vor plati singuri consumatia) deoarece nu exista posibilitatea ca angajatii sa paraseasca firma pana la finele programului. Care este cadrul legal pentru desfasurarea unei astfel de activitati? Se poate printr-un contract de catering, dar catre cine catre toti angajatii? Mentionez faptul ca nu poate fi infiintat un punct de lucru. Exista o alta varianta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:00, 11 Aprilie 2010
NU. Avand in vedere domeniu reglementat in care prestati serviciile, aveti responsabilitatea de a obtine si avizele aferente spatiului in care doriti sa va prestati serviciile.
Bun dar daca SC B detine toate avizele necesare pt spatiul respectiv. Daca as face un contract de catering pt firma respectiva doar ca pe langa mancare distribui si alte produse alimentare? Si in loc sa facturez serviciile societatii le incasez de la angajatii acestuia prin casa de marcat? Ce ziceti nu ar merge?
NU.
Din pacate fara un contract de inchiriere / comodat sau participatiune nu puteti dovedi ca serviciile se desfasoara in spatii corespunzatoare.
Trebuie un contract si deschis punct de lucru.
Stiti ca legea (codul CAEN) reglementeaza doua tipuri de catering.
Un catering pentru evenimente -cod CAEN 5621-Activitati de alimentatie(catering) pentru evenimente , situatie in care nu este necesar sa aveti un contract pentru spatiul pus la dispozitie de client , activitate pentru care trebuie sa va autorizati "la terti"(vezi o declaratie model 2 sau 3) ultiuma rubrica.
Un catering industrial este reglementat de codul CAEN- 5629-Alte activitati de alimentatie n.c.a, la care asigurarea serviciilor de alimentatie este bazata pe aranjamente contractuale cu clientul(de exemplu activitatea cantinelor sau bufetelor).In acest caz trebuie sa va deschideti un punct de lucru , pentru care sa faceti cu clientul un contract de comodat/inchiriere si sa va autorizati pentru desfasurarea activitatii V-as sugera sa va autorizati si pentru codul 5630-Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, avand in vedere ca veti servi cafea sau ceai.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen este atribuit unei cafenele? florentza florentza Eu am gasit urmatoarea clasificare Cod caen - 561 Restaurante 5610 Restaurante Cod caen - 562 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente ... (vezi toată discuția)
Coduri caen corecte pentru activitati catering Valentinafrangu Valentinafrangu Buna ziua, As vrea sa stiu ce coduri caen trebuie trecute pentru o activitate de catering cu mancare vegana ( produse perisabile) - producerea ei in ... (vezi toată discuția)
Cod caen livrare pizza/mancare la domiciliu Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Trebuie sa infiintez o societate comerciala care va desfasura activitatea de restaurant - pizzerie. Am autorizat in locatia respectiva codurile ... (vezi toată discuția)