enduristu a scris:
Intre timp am aflat ca, tipul este asociat (de curand ) intr-o alta firma tot pe aceelasi domeniu de activitate, si mai frumos a prestat si servicii pentru 2 fosti clienti ai firmei in care este asociat cu mine.
Potrivit art. 197 alin. (2) din Legea societatilor comerciale, administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
Prin urmare, art. 197 alin. (2) prevede in mod expres sanctiunea ce poate fi aplicata administratorului. Aceasta se limiteaza la masura revocarii si raspunderii pentru daune, fara a cuprinde, insa, si masura incetarii activitatii administratorului ori a societatii concurente.
Actiunea in despagubiri este o actiune in raspundere civila delictuala, fiind guvernata de prevederile art. 998 – 999 C. civ.
De asemenea, puteti avea in vedere si dispozitiile art. 4 alin. (1) lit. g) din Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991, potrivit carora constituie contraventie deturnarea clientelei unui comerciant prin folosirea legaturilor stabilite cu aceasta clientela in cadrul functiei detinute anterior la acel comerciant.
Sanctiunea – amenda de la 1500 lei la 15000 lei.
Contraventia se constata, la sesizarea partii vatamate sau din oficiu, de catre personalul de control imputernicit in acest scop de Oficiul Concurentei, care aplica si amenda.
enduristu a scris:
Sa inteleg ca, eu pot sa cer exluderea lui pe motiv ca (....) a retras o suma de bani din contul firmei fara sa prezinte acte justificative.
.......
Firma are active 3 auto. fara cladiri si terenuri.
Unul dintre active este deja la el avand si talonul si CI,
Potrivit art. 222 alin. (1) lit. d) din Legea societatilor comerciale, poate fi exclus din societatea cu raspundere limitata asociatul administrator care comite frauda in dauna societatii sau se serveste de semnatura sociala sau de capitalul social in folosul lui sau al altora.
Totodata, potrivit art. 272 alin. (1) pct. 2 din Legea societatilor comerciale: '' se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect ''.