avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dactiloscopie; nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dactiloscopie; nume copil

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul anterior!
As mai dori sa stiu daca testul dactiloscopic este necesar, relevanta lui, sau daca, dupa testul serologic, ar fi mai bine sa cer testul ADN.
De asemenea, in legatura cu numele de familie al copilului, daca, atunci cand se stabileste paternitatea, tatal are dreptul sa refuze ca numele lui sa fie purtat de copil, limitandu-se la trecerea, in certificatul de nastere, a numelui acestuia, la rubrica pentru tata.
Multumesc anticipat!
Cu multa stima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Anca Liubani, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:38, 10 Aprilie 2010
Este important sa se stabileasca perioada optima de conceptie si apoi sa se efectueze testul ADN .
In ceea ce priveste numele minorului, etapele sunt urmatoarele:
-prin actiunea de stabilirea paternitate se stabileste deci cine este tatal biologic al minorului, astfel ca in urma admiterii actiunii va fi trecut la rubrica tata numele tatalui biologic, insa minorul va purta in continuare numele de familie al mamei,
-daca doriti ca minorul sa poarte si numele de familie al tatalui, va trebui sa-l actionati ulterior dupa emiterea certificatului de casatorie in judecata printr-o actiune avand ca obiect "incuviintare purtare nume", insa da , din pacate paratul poate sa se opuna la purtarea numelui sau de familie.
Concluzie:-angajati avocat care sa va consilieze si sa va asiste in tot ceea ce intreprindeti din punct de vedere juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusivă a unui minor recunoscut de alt bărbat. Lulu23 Lulu23 Buna ziua ! Sotul meu a recunoscut o fetiță care nu este a lui! Acum mama cere custodia exclusivă si schimbarea numelui minorei! Tatăl biologic nu vrea ... (vezi toată discuția)