avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, indiviziune

Pentru casa si teren, noi cei 3 frati (mostenitori cf. Certificat mostenire) am facut Partaj voluntar si ne-am facut fiecare roluri (platit impozite pe casa si teren fiecare). Intrebare: unul dintre noi poate sa iasa din indiviziune daca ceilalti 2 nu sunt deacord? Doresc sa mai mentionez ca in acest caz unul dintre noi nu mai are acces la strada. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gica70 , utilizator 12:00, 11 Aprilie 2010
Nimeni nu poate sa fie obligat sa stea in indiviziune.
Deci se poate ....iar daca nu este acordul tuturor coproprietarilor, solutia - sa va adresati instantei de judecata.
Daca ceilalti 2 coproprietari nu sunt de acord singura solutie este actionarea lor in judecata solicitand in instanta iesirea din indiviziune!B-)
Succes!
:luck:
Multumesc pt. raspunsuri dar va rog sa ma lamuriti cum pot obliga pe ceilalti doi sa-mi dea acces la strada?
Solicitati acest lucru in instana ...sa vi se asigure cale de acces.
Multumesc. Profit de amabilitatea dv. sa va mai pun o intrebare: Se considera tulburare de posesie faptul ca vecinul a modificat un hol, in favoarea lui, bineinteles, fara acceptul celorlalti, considerat in planul constructiei ca fiind proprietate comuna, el avand 25 procente din suprafata totala a holului?. Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare tern extravilan LucianNeatu LucianNeatu Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)