avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de zona in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de zona in invatamant

Sunt informatician in mediul rural ( fac neveta de la oras) si de la 1 Martie mi s-a luat sporul de zona fara nici un fel de justificare legala.Singura justificare a fost ca sunt incadrata ca personal didactic auxiliar iar acest spor se da doar la personalul didactic Mentionez ca acest spor este prevazut atat in Contractul colectiv de munca la nivel de ramura cat si in Legea 330. Unde sa ma adresez si ce va trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Monica2010 , utilizator 16:54, 11 Aprilie 2010
Ce este acest spor de zona? Se refarea la relieful regiunii unde activati, la etnia locuitorilor sau ce anume? Ce baza legala a avut cand a fost acordat si cum a fost motivat?
Sporul de zona se acorda numai personalului didactic de predare si este aprobat de ISJ-uri!Din cauza dificultatilor financiare la nivel national pentru unele localitati acest spor a fost diminuat sau in unele cazuri chiar a disparut definitiv.......
Cu respectul cuvenit si toata intelegerea dar nu prea aveti ce face decat sa va conformati!
Legea 330 SECȚIUNEA a 2-a
Sporuri și alte drepturi
ART.3 c) personalul care lucrează, potrivit contractului individual de
muncă, în zone izolate sau unde atragerea personalului se face
cu greutate beneficiază de un spor de până la 20% din salariul
de bază.

Din contractul colectiv de munca :
ART.35 j) spor de pana la 20% din salariul de baza pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic care lucreaza, potrivit contractului individual de munca, în mediul rural numai în zone izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate, cu îndeplinirea conditiilor din art. 8 alin. (2) lit. d) din Hotarârea de Guvern nr. 281/1993, cu modificarile ulterioare; cuantumul sporurilor se stabileste in consiliile de administratie ale unitatilor de învatamânt
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Monica2010, utilizator
1.Face-ti o adresa catre Inspectoratul de care apartine-ti cu articolele ce le-ati mentionat sa vedeti ce raspuns va da!
2.Functie de raspuns ii puteti actiona in instanta pentru drepturile d-voastra!
Fiind litigiu de munca nu platiti taxe!
Mai mult nu va pot spune!Lucrez de 20 de ani in sistemul de invatamant!
Succes!
pacurariu maria a scris:

1.Face-ti o adresa catre Inspectoratul de care apartine-ti cu articolele ce le-ati mentionat sa vedeti ce raspuns va da!
2.Functie de raspuns ii puteti actiona in instanta pentru drepturile d-voastra!
Fiind litigiu de munca nu platiti taxe!
Mai mult nu va pot spune!Lucrez de 20 de ani in sistemul de invatamant!
Succes!


Multumesc mult!
Numai bine!
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Monica2010, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu de incadrare in invatamant im_swenky im_swenky Am o vechime in campul muncii de 35 de ani, iar in invatamant de 20 de ani. In prezent sunt profesor si as dori sa stiu care este modul de calculare a ... (vezi toată discuția)
Cum e corect sa fie interpretat acest text din lege ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am o intrebare de natura tehnica - e un subiect care, din cate cred, a fost studiat la Drept. Acem doua categorii de personal: personal ... (vezi toată discuția)
Spor de zona Roxy36 Roxy36 Dacă sunt angajata in învățământ necalificata , am dreptul la spor de zona ? Mulțumesc. (vezi toată discuția)