avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzile de circulatie in cat timp se prescriu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzile de circulatie in cat timp se prescriu?

poate cineva sa`mi spuna dupa cat timp se prescriu amenzile de circulatie?
cunosc pe cineva care are de 8 ani amenzi de circulatie in valoare de 5000 ron de pe vremea cand era sofer pe un maxi-taxi.in tot acest timp nu a avut nevoie de nici un act eliberat de primarie deci primaria nu l-a putut constrange sa`si plateasca amenzile insa acu vreo 2 saptamani a primit acasa un plic cu toate amenzile neplatite si cu o somatie de plata.in instanta nu a fost actionat pt ca nu a fost niciodata citat la tribunal.ce se intampla daca in continuare nu`si plateste amenzile?
Cel mai recent răspuns: eleonor , utilizator 13:21, 11 Aprilie 2010
Termenul de prescriptie este de 5 ani dar el este susceptibil de suspendare sau intrerupere.
Daca nu plateste se poate apela la procedura silita (poprire pe venituri, blocare conturi bancare, vanzare silita bunuri, etc).
NU este nicio problema, dar nici impozitul nu l/a platit?
DE obicei functionarii din cadrul serviciului de taxe si impozite refuza sa faca alte operatiuni daca nu plateste si aceste amenzi.
Oricum, are la indemana o actiune prin care instanta sa constate ca a intervenit prescriptia. Dar daca nu este cazul...
ESte posibil sa mai trimita somatii si daca dvs. le platiti de bunavoie, vor primi plata. Stati linistit daca intr/adevar sunt de cca. 8 ani. S/au prescris.
a platit impozitul dar apartamentul e pe nevasta`sa iar masina pe soacra`sa:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale overbog overbog Buna, In 3 ani am tot strans amenzi, pe la transportul in comun, pe la circulatie, in valoare de vreo 1200 lei, in momentul acesta amenzile sunt puse la ... (vezi toată discuția)