Buna seara la toata lumea!
Am o nelamurire!Luni am recursul in procesul cu angajatorul!E obligatoriu sa fac intampinare la recursul depus de ei desi motivele invocate in recurs nu ma afecteaza deloc iar in cazul in care e obligatoriu sa raspund punctual la cele relatate de ei ar insemna sa-i incriminez de abuz in serviciu iar asta normal nu se judeca in recurs ci doar dupa cum v-am mai scris hotararea primei instante a motivat sentinta din cauza nesocotirii art 74 din CMsi nu a facut dovada indeplinirii conditiilor art 65(1)CM!
Acum daca eu scriu intampinarea la recurs ,ma repet ma vad obligata sa invoc nerespectarea Legii 329 care spune:
ART.6:
Personalul autoritatilor si institutiilor publice care se desfiinteaza in urma reorganizarii se preia de autoritatile si institutiile publice la care trece activitatea acestora.
(2) De la prevederile alin. (1) sunt exceptati politistii din cadrul structurii infiintate in Inspectoratul General al Politiei Romane, ca urmare a reorganizarii Agentiei Nationale Antidrog, potrivit dispozitiilor art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2009 pentru modificarea art. 13 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si pentru reorganizarea unor unitati din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.
(3) Personalul institutiilor desfiintate va fi incadrat in limita posturilor aprobate pentru institutia care preia activitatea acestora, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de functii din cadrul autoritatii sau institutiei publice.
(4) Incadrarea personalului in numarul de posturi aprobat si pe noile functii din institutia care il preia, precum si stabilirea drepturilor salariale aferente se realizeaza in termen de maximum 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actelor normative prevazute la art. 5 alin. (1)—(4), cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecarei categorii de functii.
(5) Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului, ca urmare a reorganizarii potrivit prezentei legi, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte si a prevederilor legale privind protectia sociala, pe baza criteriilor stabilite intre conducerea autoritatii ori institutiei publice si reprezentantii salariatilor sau, dupa caz, ai sindicatelor, in termen de maximum 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actelor normative prevazute la art. 5 alin. (1)—(4).
(6) In absenta criteriilor stabilite potrivit alin. (5), la aplicarea masurii de incetare a raporturilor de munca sau, dupa caz, de serviciu, se vor avea in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca sunt indeplinite conditiile de pensionare, prevazute de lege;
b) calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale, realizata in conditiile legii;
c) existenta unor sanctiuni disciplinare, aplicate in conditiile legii;
d) masura sa afecteze mai intai persoanele care nu au copii in intretinere;
e) daca masura ar afecta 2 soti care lucreaza in aceeasi unitate, desfacerea contractului de munca sau, dupa caz, a raportului de serviciu al sotului care are venitul cel mai mic;
f) masura sa afecteze in ultimul rand familiile monoparentale care au in ingrijire copii, intretinatorii de familie, precum si salariatii barbati sau femei care au cel mult 5 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
g) alte criterii stabilite de legi speciale, daca este cazul
tinand cont ca eram singura intretinatoare a familiei demonstrand cu acte ca era singurul venit.......
Plus (aici sa ma ajute cineva):in invatamant directorul nu ia decizii de unul singur ci cu acordul consiliului de administratie si participarea ca observator a liderului de sindicat din unitate (la aceaa ora eu eram lider!)
Ma ajuta-ti si pe mine cu niste sfaturi???????
Va multumesc anticipat si scuze pentru lungimea acestui mesaj.......
Cel mai recent răspuns:
ContSters83715 , utilizator
16:53, 11 Aprilie 2010