avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 34 ani vechime, varsta 55 de ani, se poate pensiona ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

34 ani vechime, varsta 55 de ani, se poate pensiona anticipat sau limita de varsta?

Buna!mama mea nascuta in 3 aug '54 cu 34 de ani pe cartea de munca (nu stiu grupa).doresc sa stiu daca se poate pensiona anticipat sau la limita de varsta.

Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Ramo17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:54, 11 Aprilie 2010
Buna seara,

Potrivit actualelor prevederi legale, mama dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 10 luni, respectiv in iunie 2014.

Intrucat a realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 8 luni prevazut de lege, putea solicita pensie anticipata partiala inca de la varsta de 54 de ani si 10 luni. Prin urmare, poate oricand sa depuna cererea pentru pensie anticipata partiala insotita de dosar la casa de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? alinabad alinabad IN MAI IMPLINESC 55 DE ANI. AM 3 COPII. CEI DE LA CASA DE PENSII MI-AI-U CALCULAT VECHIMEA SI MI-AU SPUS CA AM 35 DE ANI SI 2 LUNI. CAND POT IESI LA PENSIE? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata oana irimia oana irimia Va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns concret privind posibilitatea pensionarii anticipate pentu mama mea . Situatia ei este urmatoarea : nascuta in 1953 . ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? diaconescu virgiliu diaconescu virgiliu am 60 de ani impliniti in august 2009,32 ani vechime. pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)