avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune - Am trimis coletul dar nu am primit banii.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune - Am trimis coletul dar nu am primit banii.

Aduc la comanda, contracost, orice produs din SUA. Acum 3 saptamani am primit o comanda de la cineva de un laptop in valoare de 1500 $. Mi-a platit in avans 50 % din suma, adica 750 $ prin transfer bancar. Am vorbit sa imi plateasca restul sumei cand va avea laptopul. Miercuri am trimis laptopul prin curierat rapid, si am stabilit sa imi faca plata pe card dupa primirea pachetului. Problema este ca a ridicat coletul, platind doar 28 lei ( transportul ), si nu mi-a pus banii in cont cum am vorbit. Am incercat sa il sun dar nu imi mai raspunde la telefon. Stiu numerele lui de telefon ( mobil + fix ) si adresa exacta, adresa reala la care a fost livrat coletul. Ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii ? Stiu ca am gresit mergand pe incredere. Am cateva mailuri de la el in care imi cerea sa ii aduc laptopul, in care am stabilit pretul, si in care mi-a trimis avansul de 50 %. Nu am inregistrat convorbirea cu el cand am stabilit sa ii trimit laptopul si sa imi puna banii pe card dupa ce il primeste. Nu am nici mail in care sa imi spuna ca imi pune banii pe card dupa ce va primi pachetul. Sunt doar cateva mailuri de la inceput in care imi zicea sa ii aduc laptopul si la plata 50 % avans si 50 % la livrare. Pot face ceva in situatia aceasta sa-mi recuperez banii ? Astept un raspuns cat mai urgent. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aea , utilizator 19:42, 30 Aprilie 2010
Daca aveti toate datele persoanei cu care ati intrat in contact,dar si acte sau alte probe care sa dovedeasca tranzactia efectuata,dar mai ales daca dvs.efectuati aceasta activitate in deplina legalitate,puteti formula plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 al.1 c.pen sau puteti sa actionati persoana in judecata pe cale civila,in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ..
Va reamintesc ca ca in ambele situatii va trebuiesc probatorii cu acte,martori,alte probatorii conforme cu prevederile legale pentru a dovedi cele relatate.
Datele le am : adresa, nume, telefon. Ca probe am doar mailurile primite, nu am acte. Eventual pot sa fac rost de factura din SUA. Dar nu stiu in ce masura imi va fi de folos. "Dar mai ales daca dvs. efectuati aceasta activitate in deplina legalitate"- Am un amic in SUA, si prin intermediul lui aduc produsele, deci ... Pot face ceva in aceasta situatie ? Pot face rost de factura din sua, si am emailurile. Poate fi dovedita inselaciunea? Sau tipul poate sa zica ca mi-a dat toti banii din moment ce i-am livrat produsul fara ramburs, si poate dovedi asta prin foaia de depunere de la banca ( mi-a trimis jumatate din suma ). Dar am emailurile care il contrazic, acolo zicea ca imi va da restul banilor cand va primi produsul. Repet, emailurile sunt de la inceput cand a dat comanda, cand a ajuns laptopul in tara si am stabilit cum o sa il livrez am vb doar la telefon si nu am inregistrat convorbirea. Are rost sa depun plangere la politie, voi rezolva ceva ? Sau sa ma impac cu gandul ca am gresit cand i-am livrat produsul fara ramburs si ca mi-a dat teapa ?
Fara suparare,dvs in ce calitate prestati aceste servicii ?
Functionati ca societate,sunteti inregistrat undeva ?

Pentru ca daca dvs,nu aveti niciun fel de calitate statuata conform legii s-ar putea sa aveti probleme.
Intrebarile mele ,puse din pur interes"juridic",sper sa nu aiba pentru dvs alte conotatii.
Nu functionez ca societate si nu sunt inregistrat undeva .. fac si eu un ban in timpul liber. Ce fel de probleme pot sa am ? Revin la esenta postului meu .. pot sa imi recuperez banii pe cale legala ? Pot sa fac ceva ?
Nu cred ca exista mari posibilitati,mai ales ca cele aratate de dvs,intr-o astfel situatie, v-ar "aduce" repede in atentia organelor financiare si nu numai ,ale statului.
Dvs.trebuie sa cumpaniti daca va expuneti sau nu

Alte discuții în legătură

Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)
Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata dorugeorgel dorugeorgel Buna ziua, Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. ... (vezi toată discuția)