avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spray autoaparare piper
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spray autoaparare piper

Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, pot sa-l si folosesc in scopul autoapararii?

Multumesc anticipat!
Aby
Cel mai recent răspuns: mara2 , utilizator 10:28, 8 Martie 2011
mi-am cumparat si eu astazi de la magazinul de vanatoare un spray lacrimogen de autoaparare 40mll cn-gas provoaca LACRIMAREA agresorului il pot purta cu mine noaptea ziua exluxand locurile publice in caz de atac il pot folosii sau trebuie inregistrat multumesc anticipat .
eu am cumparat acum vreo 3 luni un spray numai pentru a face experimente acasa, sunt mai curios in unele cazuri.

nu il port cu mine, dar nu mi s-a cerut la magazi nici un fel de autorizatie, nici un dcument, nici o declaratie. am dat doar banutii, am cerut spray-ul si bonul si am plecat.

curios, nu?
buna ziua
as dori sa stiu si eu de unde pot procura aceste spray uri din constanta?
Spray-ul paralizant este interzis, exceptie fac cei ce apara institutii. Persoanele fizice nu au voie.
Spray-ul lacrimogen este legal, dar tre' sa ai 18+ ani.
Cine are spray lacrimogen, sa merga la politie sa ia o adeverinta si sa fie evidenta ca ai sa ceva.
Daca esti prins ca detii, se confisca.
Daca l-ai folosit, amenda e 500 RON (daca nu l-ai declarat).
Este necesara autorizatia pt sparyul paralizant si daca da, cand; inainte sau dupa ce l-ai achizitionat? Vreau sa achizitionez si eu unul. Cand sunt in legitima aparare si pot sa-l folosesc? De exemplu, ieri mergeam spre casa de la serviciu, pe jos, deoarece stau f. aproape si vorbeam la telefon cu sotul meu. La un moment dat, din fata a venit un grup de 6-7 tineri, m-au lovit, mi-au furat telefonul si au plecat. Bineinteles ca nu am ripostat, pt ca nu aveam cum. M-am ales "doar" cu cateva zgarieturi pe fata, cateva lovituri care nu au lasat urme si cu telefonul furat. Nu-i cunosc pe acesti indivizi, nu stiu de unde sa-i iau, nu am martori si nu stiu ce as putea sa declar la Politie, desi imi doresc ca indivizii sa plateasca. Daca as fi avut un spary, l-as fi folosit cu siguranta. Daca l-as fi folosit, as fi fost in legitima aparare?
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant? Alina123456789 Alina123456789 Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ? (vezi toată discuția)
Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! - sicanare in trafic BarbuAlexandruMarian BarbuAlexandruMarian Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am ... (vezi toată discuția)