avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanda variabila la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanda variabila la banca

Buna ziua,

Am incheiat un contract de imprumut la OTP Bank, in anul 2008, in franci elvetieni, cu dobanda variabila, functie de LIBOR, DAE 5,7%/an. Dupa 6 luni, am fost anuntat ca valoarea indicelui LIBOR este de 2,90 si in consecinta dobanda este marita la 6,99 %/an. La scaderea indicelui LIBOR la valoarea de 0,36, cat este in prezent, am solicitat sa mi se recalculeze dobanda si am primit raspuns ca pot sa-mi "ofere" o dobanda de 6,26% + LIBOR 0,36, actualizat trimestrial. La intrebarea mea de ce nu se actualizeaza dobanda de 5,7 %, conform contractului incheiat mi se solicita sa semnez un act aditional prin care accept dobanda de 6,26 + variatia LIBOR. Refuza sa-mi comunice cat a fost marja bancii la data incheierii contractului, de la care se aplica variatia dobanzii, functie de LIBOR, dar dintr-un calcul elementar, avand in vedere ca LIBOR era aprox. 2,2, rezulta o marja de 3,5, la care ar trebui sa se aplice variatia, adica 3,5 + 0,36 =3,86%. Propunerea lor de a accepta o dobanda de 6,26% cred ca este o marire impusa a dobanzii, deoarece o crestere a LIBOR la 2,2 cat era cotat la data incheierii contractului, ar duce la o dobanda de 6,26%+2,2=8,46%, adica mult peste 5,7 %. Nu-mi spun de ce nu calculeaza dobanda la procentul stabilit (5,7=marja bancii + LIBOR), iar la toate sesizarile mele nu-mi raspund la ce solicit si imi spun de fiecare data ca trebuie sa accept 6,26 + LIBOR.
Va rog sa-mi spuneti daca este vreo forma de mediere, intelegere sau ce trebuie sa fac.
Multumesc.
Radu Chidean, Cluj-Napoca, 0729043482
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:36, 11 Aprilie 2010
exista invitatia la conciliere, obligatorie in litigiile comerciale, prevazuta de codul de pr. civila si care trebuie efectuata inaintea inaintarii unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit? ncris78 ncris78 Buna ziua, In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata ... (vezi toată discuția)
Notificare 2% plus alexteo alexteo Buna seara am un credit de nevoi personale cu ipoteca in urmatoarele conditii: moneda CHF; dobanda: variabila, calculata in functie indicele de referinta si ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)