avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata imi vreau copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata imi vreau copilul

buna ziua. numele meu este george nuta. sunt tata al unei fetite de 3 ani, in urma relatiei cu concubina. fata e pe numele meu. sotia doreste sa ma dea in judecata pt obtinerea custodiei, deoarece aceasta nu mai doreste sa fim impreuna, din motive pe care eu nu le cunosc. de aproximativ 4 luni concubina mea a dus fata la parintii ei, iar eu cand am mers sa o vad ultima oara acestia m au batut. odata ce copilul este pe numele meu, ma gandesc ca este ilegal ceea ce fac ei acum. daca sotia mea va obtine custodia fetitei, mai mult ca sigur acesta o va lasa sa fie crescuta de parintii ei, parinti de la care ea a fugit, deci niste oameni care eu nu sunt de acord sa o cresca. o pot obliga cumva sa nu duca fata la parintii ei, daca aceasta va obtine custodia?
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:15, 11 Aprilie 2010
Nu trebuie sa porniti de la prezumtia ca veti pierde custodia copilului! Intai solicitati in instanta sa vi se acorde dvs custodia copilului. Dupa aceea mai vedeti!
Puteti sa introduceti dumneavoastra o actiune in instanta de incredintare a minorului spre crestere si educare, instanta urmand a se pronunta caruia dintre parinti urmeaza a fi incredintat minorul in functie de interesul superior al copilului pe baza probelor administrate. Desigur ca in eventualitatea in care minorul nu va este incredintat puteti solicita stabilirea unui program de vizita, insa nu o puteti impiedica pe aceasta sa nu locuiasca cu fetita la parintii dansei in eventualitatea in care ancheta sociala stabileste ca nu este in defavoarei minorului.
Sunt de acord cu domnul Mihai.
Aveti dreptul de a cere dar va fi extrem de greu sa obtineti.
Incercati sa va concentrati atentia si pe un program de vizitare pentru a nu risca sa nu obtineti chiar nimic dupa proces.
Angajati-va avocat pentru ca altfel nu aveti nicio sansa...
In mesaj vorbiti si de o sotie si de o concubina. Sunt persoane diferite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)