avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestie avertisment disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestie avertisment disciplinar

buna ziua.lucrez in comert la o firma cu renume.datorita faptului ca sunt in proces cu fima respectiva,la inceputul lunii martie angajatorul mi-a adus la cunostinta printr-o decizie scrisa ca trebuie sa plec in deplasare intr-o alta unitate in celalalt capat de tara.am refuzat acest lucru si am solicitat prezenta unui avocat si termenul legal de 5 zile.peste doua zile au venit cu o alta decizie in care mi-au acordat acele 5 zile si prezenta unui avocat dar tot nu am semnat si am solicitat ca acea decizie sa o trimita prin posta.in schimb prin posta am primit o decizie din care reiese ca ma sanctioneaza cu avertisment cu drept de contestatie in 30 de zile de la data primirii.cer un sfat
Cel mai recent răspuns: mihu76 , utilizator 12:27, 12 Aprilie 2010
Fisa postului dvs. cuprinde atributiile de serviciu . Aceasta poate fi modificata. dar, cata vreme este mentionat ca sunteti obligat sa indepliniti oricare sarcini trasate de seful ierarhic superior, trebuie sa va conformati. In cazul in care aceste sarcini va sunt aduse la cunostinta prin decizii, cu atat mai mult.
Refuzul dvs. poate fi interpretat ca un act de indisciplina. Puteti contesta decizia, numai daca aveti contra-argumente clare, ca vi s/a incalcat vreun drept, ori este vorba de discriminare.. etc. Dvs, apreciati ce aveti de facut.
buna ziua.am functie de conducere si datorita faptului ca nu mi-am semnat demisia impusa de angajator cu art 55 lit b (ceea ce nu mi s-a parut normal)au incercat prin mai multe metode sa ma faca sa cedez din aceasta cauza i-am invocat in instanta ,procesul fiind inca pe rol.dea lungul procesului am primit prin posta diferite decizii prin care ma invocau in comisia de disciplina dar de fiecare data solicitam prezenta unui avocat ,in urma caruia nu se mai intampla nimic.niciodata nu au facut comisie de disciplina cand am solicitat prezenta unui avocat .daca nu fac contestatie la avertimentul primit ,angajatorul poate sa-mi desfaca contrantul de munca indisciplinar in urma unor referate pe care nu le-am semnat sau ii chem in instanta aducand argumente concrete?va multumesc
Dvs aveti posibilitatea de a actiona in judecata pentru anularea avertismentului.
Cu conditia sa ca incadrati in termenul de depunere a contestatiei, respectiv 30 zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de sanctionare cu avertisment.

Contestatia o veti depune la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, la sectia litigii de munca, fiind scutita de taxe.
Trebuie sa promovati un nou proces pentru anularea avertismentului....nu le puteti cumula...dar, asta trebuia sa va vi spus deja avocatul dvs.
va multumesc . -angajatorul poate sa-mi desfaca cm indisciplinar atat timp cat sunt in proces cu ei sau asteapta pana se termina procesul si apoi mi-l desfac in urma referatelor facute de ei?recursul poate sa-l faca si angajatorul ,daca eu nu-l fac si unde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca corneliapostovaru corneliapostovaru am avut un part time la auchan unde am cerut incetarea contractului de munca cu acordul ambelor parti unde nu mi a fost primita cererea si am fost anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris MD2013 MD2013 Astazi am primit un avertisment scris in care sementiona ca am incalcat prevederile ROI privind fisa postului :\\\\"angajatul indeplineste si alte sarcini ... (vezi toată discuția)