avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare cheie yalã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare cheie yalã

Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate comună, unde am domiciliul legal. Ce căi există pentru remedierea situației?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 11 Aprilie 2010
Pe langa ordonanta presedentiala de reintegrare in spatiu, in care va trebui sa faceti dovada conditiilor prevazute de lege , respectiv art.581 c.proc.civ., mai puteti folosi calea unei plangeri penale, intemeiata pe disp.art.320 c.p.respectiv tulburarea folosintei locuintei, teza a II- a si anume ca sotia dvs. va impiedica sa folositi locuinta care este bun comun si care pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de partaj , da dreptul folosintei in egala masura de catre ambii coproprietari.
O actiune in justitie inseamna sa treaca cca 3 saptamani cu avocat platit bine si superapid...
Politia nu cred ca se va implica dar o vizita la politie va poate ajuta.
In caz extrem apelati la avocat pt a se gasi totusi o cale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)