avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna seara! .. sunt primul an la facultate de stat,la zi si m-ar interesa daca beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului.sunt in 2 luni si nasc in noiembrie,adica in anul 2 de facultate.Astept raspuns.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:47, 11 Aprilie 2010
1) Nu mai postati aceeasi intrebare in mai multe topicuri.
2) Da, beneficiati de indemnizatie, conform art. 1 alin. 2 al OUG 148/2005- privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (cu modificarile ulterioare), prevede: (2) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii: ...
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;
Iar art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 spune:
În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu excepţia celor prevăzute la art. 40 lit. a)-c) şi e);
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime in munca ptr. calcul pensie de drept nicoleta001 nicoleta001 Buna ziua ! As dori sa stiu daca la calculul vechimii in munca ptr. a \" intra \" la pensia de drept se iau in calcul : perioada de somaj imediat de dupa ... (vezi toată discuția)