avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OFERTA LEGALA SAU NU?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OFERTA LEGALA SAU NU?

DETIN UN MIC MAGAZIN LA TARA.. NU IMI PERMIT SA COMERCIALIZEZ IGARI IN CANTITATI INDUSTRIALE .. SI DACAVAND TIGARI AS VREA SA VAND NU NUMAI TIGARI...
INTREAREA ESTE ... POT CONDITIONA CUMPARAREA UNUI PACHET DE TIGARI DE CEA A UNUI PET DE BERE? [CUMPERI TIGARI NUMAI DACA IEI SI BERE]
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:45, 13 Aprilie 2010
Nu, nu se poate face o astfel de conditionare.
Puneti-va in postura de cumparator si veti gasi raspunsul.
Legal nu puteti folosi astfel de prtactici.
Buna ziua !
Va pot da un raspuns sec si....legal : NU.
Baza legala : Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite , republicata la 5.05.2009 , care stipuleaza la art.1, alin.(1), lit. c) : "Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
...................
c) conditionarea vanzarii unor marfuri sau prestarii unor servicii de cumpararea altor marfuri sau de prestarea de servicii;
Cu stima !
atunci distribuitorii de bere de ce imi impun ca cumpar o gama de produse pt a primi unul gratis .. sau la pret redus?
E cu totul altceva...decat doriti dvs. sa faceti....
Nu cred ca va impun ci mai degraba va propun, dvs. nu sunteti obligat sa acceptati.
La pret redus puteti si dvs. sa vindeti produsele....asta nu este o conditionare......

Alte discuții în legătură

Vanzare licitatii online Ana Christina Bucur Ana Christina Bucur Offff...nici eu nu prea stiu sa explic ce vreau Este un site de licitatii online....adica.....de ex am un tv de vanzare (cumparat cu 1000 lei ) si licitatia ... (vezi toată discuția)
Facturare materiale consumate iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Firma achizitioneaza materiale pe care le consuma la alta societate, dar societatea respectiva le vrea facturare separat si nu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Reducere promotionala la marfa din magazin minis minis Buna ziua ! Am si eu o nelamurire, in priviinta inregistrarii in contabilitate a reducerilor de pret pentru marfa la pret de vanzare cu amanuntul. Ca de ... (vezi toată discuția)