Buna ziua!
Sper sa ma poate ajuta cineva. Am o problema delicata, spun eu. As vrea sa infiintez o societate impreuna cu tatal meu, acesta avand certificat de handicap grad 2 . Stiu ca persoanele cu handicap beneficiaza de scutirea platii unor taxe in cazul in care au deschise SRL-uri, dar nu stiu concret despre ce este vorba. Ma poate ajuta cineva? Macar sa ma trimita la o lege, o Hg, ceva sa imi fie de ajutor.
Art. 24
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii;
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
b)scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c)scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d)scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuala a acestora;
e)scutire de la plata taxei hoteliere.
ar fi bine uneori de prezentat si legea sau ordinul din care face art.24 ca poate fi de oriunde , noi stim de unde face parte art 24, utilizatorii de informatii se intreaba ce e cu art24, de unde ????
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.