Buna ziua!
Sper sa ma poate ajuta cineva. Am o problema delicata, spun eu. As vrea sa infiintez o societate impreuna cu tatal meu, acesta avand certificat de handicap grad 2 . Stiu ca persoanele cu handicap beneficiaza de scutirea platii unor taxe in cazul in care au deschise SRL-uri, dar nu stiu concret despre ce este vorba. Ma poate ajuta cineva? Macar sa ma trimita la o lege, o Hg, ceva sa imi fie de ajutor.
Art. 24
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii;
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
b)scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c)scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d)scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuala a acestora;
e)scutire de la plata taxei hoteliere.
ar fi bine uneori de prezentat si legea sau ordinul din care face art.24 ca poate fi de oriunde , noi stim de unde face parte art 24, utilizatorii de informatii se intreaba ce e cu art24, de unde ????