avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general beneficii persoana cu handicap
Discuție deschisă în Contabilitate în general

beneficii persoana cu handicap

Buna ziua!
Sper sa ma poate ajuta cineva. Am o problema delicata, spun eu. As vrea sa infiintez o societate impreuna cu tatal meu, acesta avand certificat de handicap grad 2 . Stiu ca persoanele cu handicap beneficiaza de scutirea platii unor taxe in cazul in care au deschise SRL-uri, dar nu stiu concret despre ce este vorba. Ma poate ajuta cineva? Macar sa ma trimita la o lege, o Hg, ceva sa imi fie de ajutor.

Va multumesc mult,
Stefania R.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
renata99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:27, 17 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 24
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii;
a)scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
b)scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c)scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d)scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuala a acestora;
e)scutire de la plata taxei hoteliere.
ar fi bine uneori de prezentat si legea sau ordinul din care face art.24 ca poate fi de oriunde , noi stim de unde face parte art 24, utilizatorii de informatii se intreaba ce e cu art24, de unde ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu sindromul down mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca un salariat care are un copil cu sindromul Down beneficiaza de scutirea e impozit sau de alte facilitati? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza ... (vezi toată discuția)