avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere custodie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere custodie

[/buna , in urma cu un an am cunoscut o fata in timp ce ma aflam in concediu in tara . in urma relatiei de 2 saptamini dintre noi a rezultat un copil , acum in virsta de 4 luni. fata era de 17 ani si era plecata de acasa si de atunci ma ocup eu de ea si de cresterea copilului. acum are 18 ani da pronlema e ca nu are grija deloc de cea mica ea fiind ingrijita de mama mea si de sora mea mai mare . e mai usor pt ea a asculta manele , a vb pe mes cu baietii si a astepta sa trimit bani la fiecare 2 saptamini pt a avea ce cheltui . intrebarea e cum pot proceda pentru a intra in custodia copilului pt ami fi incredintat mie spre crestere , deoarece cu ea nu mai cred cai treaba sa ne casatorim deoarece mia zis in fata ca sa mai asteptam , sa o iau aici in franta cu mine si apoi poate ca nui urgent da bineinteles fara copil cum vream eu sa vina amindoua aici daca e . copilu o incurca ca vrea si ea sa viziteze franta deci dupa cum se vede atitudine de mama .ce sanse am pt ca cea mica sa aiba o viata sanatoasa de acum inainte alaturi de mine . daca e nevoie o pot aduce aici cu mine si gasi o bona pt 6 ore cit sunt laq munca sau pot reveni in tara daca este . va raog sa ma sfatuiti cumva si multumesc pt orce mic sfat ori sugestie . Cu respect andrei
Cel mai recent răspuns: Lavinia pirau , utilizator 00:13, 3 Iunie 2010
Introduceti o actiune de incredintare a copilului spre crestere si educare la instanta. Luati legatura cu un avocat pentru a deschide actiunea in acest sens.
Introduceti in instanta o actiune prin care solicitati incredintarea copilului spre crestere si educare.
aveti posibilitatea de a formula actiune de incredintare minor si de a dovedi ca este in interesul minorei intrucat dvs. aveti posibilitati materiale si nu numai.
Daca vreti sa o luati in Franta va trebui efectuata acolo o ancheta sociala si veti dovedi ca detineti conditiile necesare cresterii si ingrijirii. Dar cel mai bine este sa consultati un avocat care sa va sprijine.
multumesc de sfat , o sal urmez acum cind vin in conciediu acasa in aprilie la sfirsit dar cu reticenta va intreb totusi credeti ca am cumva o cit de mica sansa pt custodia fetei deoarece pot demonstra ca din cauza ei fata a stat in spital de 2 ori din cauza mincarii pe care io dadea ne mai vrind so alapteze de la o luna deoarece e tinara asa mia zis sisi strica corpul. am o groaza de oameni care pot depune marturie ca e mama iresponsabila . o voi puteaz aduce cu mine pe cea mica daca este sau trebuie sa astept sa decida instanta de judecata si apoi poate sau cum se procedeaza . chestia care e ca inca tin si la mama deci ii pot ofri bani si plati o chirie unde vrea ea daca e de acord ca de crestere sa ma ocup eu si nu spun asta pt a fi considerata ca o mita pentru ea e mama copilului totusi . multumesc
este vreo problema daca avocatu care mar reprezenta este ruda de gradu 2 se accepta asta sau trebuie sa caut altu . in timpu procesului va trebui sa fiu prezent in tara deoarece prin contract nu pot veni decit la 3 luni cite 2 saptamini atit. se poate sa deleg pe altcineva care sa ma reprezinte in instanta daca e de ex mama sau sora daca e multumesc

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Vreau ca copilul sa ramina cu mine! dan_leu35 dan_leu35 mama lui a plecat peste hotare!la care sia gasit jumatatea!este cu 17 ani mai mare ca ea,si concluzia mea ca a plecat din interes!chiar ea mia zis ,ca este ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)