[/buna , in urma cu un an am cunoscut o fata in timp ce ma aflam in concediu in tara . in urma relatiei de 2 saptamini dintre noi a rezultat un copil , acum in virsta de 4 luni. fata era de 17 ani si era plecata de acasa si de atunci ma ocup eu de ea si de cresterea copilului. acum are 18 ani da pronlema e ca nu are grija deloc de cea mica ea fiind ingrijita de mama mea si de sora mea mai mare . e mai usor pt ea a asculta manele , a vb pe mes cu baietii si a astepta sa trimit bani la fiecare 2 saptamini pt a avea ce cheltui . intrebarea e cum pot proceda pentru a intra in custodia copilului pt ami fi incredintat mie spre crestere , deoarece cu ea nu mai cred cai treaba sa ne casatorim deoarece mia zis in fata ca sa mai asteptam , sa o iau aici in franta cu mine si apoi poate ca nui urgent da bineinteles fara copil cum vream eu sa vina amindoua aici daca e . copilu o incurca ca vrea si ea sa viziteze franta deci dupa cum se vede atitudine de mama .ce sanse am pt ca cea mica sa aiba o viata sanatoasa de acum inainte alaturi de mine . daca e nevoie o pot aduce aici cu mine si gasi o bona pt 6 ore cit sunt laq munca sau pot reveni in tara daca este . va raog sa ma sfatuiti cumva si multumesc pt orce mic sfat ori sugestie . Cu respect andrei
Introduceti o actiune de incredintare a copilului spre crestere si educare la instanta. Luati legatura cu un avocat pentru a deschide actiunea in acest sens.
aveti posibilitatea de a formula actiune de incredintare minor si de a dovedi ca este in interesul minorei intrucat dvs. aveti posibilitati materiale si nu numai.
Daca vreti sa o luati in Franta va trebui efectuata acolo o ancheta sociala si veti dovedi ca detineti conditiile necesare cresterii si ingrijirii. Dar cel mai bine este sa consultati un avocat care sa va sprijine.
multumesc de sfat , o sal urmez acum cind vin in conciediu acasa in aprilie la sfirsit dar cu reticenta va intreb totusi credeti ca am cumva o cit de mica sansa pt custodia fetei deoarece pot demonstra ca din cauza ei fata a stat in spital de 2 ori din cauza mincarii pe care io dadea ne mai vrind so alapteze de la o luna deoarece e tinara asa mia zis sisi strica corpul. am o groaza de oameni care pot depune marturie ca e mama iresponsabila . o voi puteaz aduce cu mine pe cea mica daca este sau trebuie sa astept sa decida instanta de judecata si apoi poate sau cum se procedeaza . chestia care e ca inca tin si la mama deci ii pot ofri bani si plati o chirie unde vrea ea daca e de acord ca de crestere sa ma ocup eu si nu spun asta pt a fi considerata ca o mita pentru ea e mama copilului totusi . multumesc
este vreo problema daca avocatu care mar reprezenta este ruda de gradu 2 se accepta asta sau trebuie sa caut altu . in timpu procesului va trebui sa fiu prezent in tara deoarece prin contract nu pot veni decit la 3 luni cite 2 saptamini atit. se poate sa deleg pe altcineva care sa ma reprezinte in instanta daca e de ex mama sau sora daca e multumesc
Divort cu minori
costy223
as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului
abcdefg
suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)