avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in baza contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in baza contractului de inchiriere

o societate comerciala inchiriaza un spatiu de la o persoana fizica pt a-si desfasura activitatea. folosinta spatiului este perturbata de vecinul de la etajul superior care in nenumarate randuri inunda spatiul inchiriat de catre societate. administratorul societatii s-a oferit de multe ori si a suportat cheltuielile intervenite pt reparatii, tocmai pt a nu mai exista probleme. dar acest lucru se intampla din ce in ce mai des, deteriorandu-se astfel tavanul. in acest caz administratorul doreste sa faca o actiune in justitie pt a se rezolva incidentele aparute.
intrebare: ce cai de adresare in instanta are chiriasul si ce ar trebui sa faca el? trebuie tras la raspundere si proprietarul?
multumesc anticipat.:-/
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:02, 18 Februarie 2007
Chiriasul cheama in judecata proprietarul care garanteaza pt. tulburare, proprietarul la randul lui cheama in garantie vecinul:D
Dar mai simplu e o asigurare pe locuinta si bunuri, si dupa aia nu are decat asigurarile sa se spele pe cap cu vecinu:))
....Sau chiriasul (actiunea posesorie daca merge...)cheama in judecata pe vecin care ii perturba folosinta linistita a bunului.:D
Nu cred ca proprietarul poate fi tinut raspunzator de conduita vecinului.:D
nicule, imi pare rau ca tre' sa te contrazic dar proprietarul garanteaza contra tulburarii de posesie, sau cel putin ar trebui sa sune contractul de inchiriere#-o
Asa e Romy, dar.. proprietarul nu garanteaza pentru tulburarile de fapt al tertilor care nu invoca un drept asupra bunului.
Si ... verificai in Cod, ca-n ultimul timp am postat aproape numa' balarii#-o
deacord cu tine,se poate considera doar de o neglijenta in administrare.:">
dar tot proprietarul trebuie chemat in judecata:((
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

In baza contractului de inchiriere raluflory raluflory o societate comerciala inchiriaza un spatiu de la o persoana fizica pt a-si desfasura activitatea. folosinta spatiului este perturbata de vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin adrianagropo adrianagropo Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)
Clauze contract de inchiriere Stefborhan1981 Stefborhan1981 Buna ziua, Voi incheia un contract de inchiriere spatiu comercial. Doresc sa includ in cadrul contractului o clauza speciala, care sa ma protejeze si sa imi ... (vezi toată discuția)