o societate comerciala inchiriaza un spatiu de la o persoana fizica pt a-si desfasura activitatea. folosinta spatiului este perturbata de vecinul de la etajul superior care in nenumarate randuri inunda spatiul inchiriat de catre societate. administratorul societatii s-a oferit de multe ori si a suportat cheltuielile intervenite pt reparatii, tocmai pt a nu mai exista probleme. dar acest lucru se intampla din ce in ce mai des, deteriorandu-se astfel tavanul. in acest caz administratorul doreste sa faca o actiune in justitie pt a se rezolva incidentele aparute.
intrebare: ce cai de adresare in instanta are chiriasul si ce ar trebui sa faca el? trebuie tras la raspundere si proprietarul?
multumesc anticipat.:-/
Chiriasul cheama in judecata proprietarul care garanteaza pt. tulburare, proprietarul la randul lui cheama in garantie vecinul:D
Dar mai simplu e o asigurare pe locuinta si bunuri, si dupa aia nu are decat asigurarile sa se spele pe cap cu vecinu:))
....Sau chiriasul (actiunea posesorie daca merge...)cheama in judecata pe vecin care ii perturba folosinta linistita a bunului.:D
Nu cred ca proprietarul poate fi tinut raspunzator de conduita vecinului.:D
nicule, imi pare rau ca tre' sa te contrazic dar proprietarul garanteaza contra tulburarii de posesie, sau cel putin ar trebui sa sune contractul de inchiriere#-o
Asa e Romy, dar.. proprietarul nu garanteaza pentru tulburarile de fapt al tertilor care nu invoca un drept asupra bunului.
Si ... verificai in Cod, ca-n ultimul timp am postat aproape numa' balarii#-o
Inundat de vecin
adrianagropo
Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)