avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inundat de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inundat de vecin

Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei tevi. Problema este ca in acel apartament stau chiriasi, care au spus ca nu e vina lor si ca nu vor plati nimic. Mi-au dat un numar de telefon de-al proprietarului, dar nu mi se raspunde. Intre timp eu am remediat problema ca nu mai puteam sa stau asa ca incepuse sa imi apara si mucegai, dar am facut mai multe poze la tavanul afectat. Nu stiu pe cine as putea sa trag la raspundere si de unde sa imi recuperez costurile. Mentionez ca este a doua oara cand ma inunda, doar ca prima data a fost mult mai grav, iar administratorul mi-a spus ca nu poate sa fac absolut nimic.
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 23:03, 21 Noiembrie 2011
ba da il puteti actiona in judecata pe proprietarul ap cu teava defecta,el raspunde nu chiriasii pentru ca reparatiile mari ex tevi nu se remediaza de chiriasi ci de prop,doar dc chiriasul nu a lasat robinetul deschis ,dar vad ca sunteti sigur ca este de la o teava,si il obligati la plata reparatiilor efectuate de dvs,dc aveti chitante,bonuri,etc
Responsabil pentru prooblemele aparute la instalatia apartamentului de deasupra dvs este proprietarul acestuia
Pentru preintampinarea de astfel de situatii este de preferat sa incheiati polita de asigurare facultativa a locuintei
Pentru eventuale cereri de recuperare prejudiciu prin instanta de judecata este necesara expertiza tehnica care sa ateste existenta disfunctionalitatilor la instalatia de apa care sa concluzioneze ca acestea au fost la nivelul instalatiei proprietate privata si nu parte comuna
puteti formula si palngere penala impotriva detinatorului legal al apartamentului pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 320 cod penal, tulburarea folosintei locuintei:
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Care este modul repetat? Este un accident....Sa nu se trezeasca cu o plangere pentru denuntare calomnioasa.....Iar daca tot se doreste calea penala, exista si infractiunea de distrugere....
Care este modul repetat? Este un accident....Sa nu se trezeasca cu o plangere pentru denuntare calomnioasa.....Iar daca tot se doreste calea penala, exista si infractiunea de distrugere.
.


S-a mentionat ca este a doua oara cand se intampla. Denuntare calomnioasa nu cred ca este, avand in vedere ca fapta se repeta. Legea nu prevede ca este necesar a se repeta de x ori.


Mentionez ca este a doua oara cand ma inunda, doar ca prima data a fost mult mai grav, iar administratorul mi-a spus ca nu poate sa fac absolut nimic.



Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
TDorina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)