avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugerea tavanului prin inundatii repetate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugerea tavanului prin inundatii repetate

Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are instalatia sanitara stricata, fapt care a dus la inundarea in mod repetat a tavanului din baie si ulterior la distrugerea lui. De atunci am depus plangeri:la Asociatia de locatari, care a constatat ca defectiunea este in apartamentul vecinului, la Politatia Locala, care l-a sesizat sa isi repare defectiunile, fara nici un rezultat. Precizez ca probleme au avut si parintii mei, care au depus si el plangeri la asociatia de locatari, dar la fel ca si mine nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu vecinul. Acesta, din reavointa, refuza sa isi repare instalatia sub pretextul ca apa nu curge la el in casa. Am depus pangere la Politia municipala pentru distrugere dar acolo mi s-a spus ca pot depune numai pt tulburare de posesie deoarece distrugerea provocata prin inundatii nu se incadreaza la distrugere din culpa. As dori sa stiu daca pot depune plangere pentru distrugere cu recuperarea daunelor pe cale penala, prin politie pt ca eu consider ca daca s-a intamplat o data, de doua ori este ceva neintentionat, dar daca vecinul ma inunda in mod repetat, desi el a fost avertizat atat de mine, de asociatie, de politia locala sa isi repare instalatia si el totusi continua sa ma inunde consider ca este o distrugere intentionata. As dori sa ma indrumati unde trebuie sa ma adresez pt rezolvarea pe cale legala a acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:46, 12 Aprilie 2012
In situatie similara, am dus eu instalatorul si am platit reparatiile, m-am bucurat ca a lasat instalatorul sa-si faca treaba.
Nu este calea legala de rezolvare a situatiei, dar daca continua astfel, faceti infarct Dvs. si problema tot nu se rezolva, nu exista lege impotriva nesimtirii.
Greu de rezolvat problema.
Dupa parerea mea, in caz de inundatii repetate aveti dreptul de a sesiza organul de politie.
Probabil ca ii va aplica o amenda administrativa dar cred ca veti rezolva problema cu zugravitul in viitor.
Poate fi o teava sparta sau un racord neetans in pardosea; la el e uscat. apa se scurge prin tavanul Dvs.
Amiabil, puteti rezolva problema.
Aveti la indemana disp art 17 din L nr 230/2007
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Pentru preintampinarea situatiior neplacute incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa acopere si aceasta clauza si in situatia repetarii inundatiei asiguratorul va despagubeste si se indreapta impotriva vinovatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)