avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli nedeductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli nedeductibile

am o societate la care administratorul imi aduce tot felul de facturi de protocol(mancare,haine,produse de curatenie)
eu pot sa le dau la plata si cheltuielile sa le inregistrez ca nedeductibile ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:59, 12 Aprilie 2010
este o practica frecvent intalnita ; cheltuiala este nedeductibila , evident, deci toate aceste cumparaturi mai "costa " inca 16 %
Si ar putea sa mai coste inca 16% , pentru ca in codul fiscal scrie ca :
Se consideră dividend din punct de vedere fiscal şi se supune aceluiaşi regim fiscal ca veniturile din dividende:
- suma plătită de o persoană juridică pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea unui participant la persoana juridică, dacă plata este făcută de către persoana juridică în folosul personal al acestuia.
(pct 12 art 7)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nunta pe firma me.elena me.elena Buna seara Am si eu urmatoarea dilema:administratorul unei societati a luat factura pentru nunta lui pe care vrea sa o deconteze pe firma :pe factura scrie ... (vezi toată discuția)
Cumparari diferite produse PUFACONT PUFACONT Va rog sa ma ajutati, patronul cumpara diferite marfuri pentru familie, alimentare, industiale, auxiliare, cumparaturi pentru familie pe car vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu cazarea si masa ella_rad ella_rad buna ziua. in cadrul unui srl administratorul a plecat in concediu cu familia in grecia, facturand serviciile de cazare si masa pe societate.cum pot inregistra ... (vezi toată discuția)