avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pensia alimentara

Buna ziua.
Am si eu o problema de rezolvat daca se poate...
Acum aproape 4 ani la o petrecere in caminul studentesc unde stateam ca eram la facultate am cunoscut o tipa adusa de un coleg de camera,la care mi-a spus ca ''merge'' de o aventura,iar eu prostul am inghitit si m-am ametit un pic si m-am dat la ea.Colegul meu a avut dreptate inlegatura cu ea dar din toti eu am patit-o si anume ca dupa acea noapte nu-am mai vazut-o in schimb dupa 9 luni mi-a dat telefon nici nu stiu de unde avea numarul meu,mi-a dat vestea... ca a dat nastere unui copil, pentru un moment am ramas fara cuvinte,nu-mi venea sa cred ca m-i s-a intamplat asa ceva,iar eu i-am inchis telefonul.A venit cu mama ei la camin sa-mi spuna ca nu vrea nimic de la mine doar sa-l recunosc,iar eu i-am spus ca nu vreau sa-i dau numele meu unui copil de care nu am stiut de existenta lui si mai ales cu o femeie pe care nu stiu mare lucru.Dupa 2 luni am primit citatie acasa,deci asa au aflat si parintii mei,si m-am simtit foarte rau pentru ca i-am
tradat,daca stiam de el acum ca este permis avortul se rezolva ca nu este singura fata care a ramas,problema a fost ca m-am protejat si totusi s-a intamplat.Nu m-am prezentat pentru ca aveam examene,acum vreoia si pensie alimentara,se ridicase cu pretentii.Dupa toata nebunia asta cand imi era mai rau am intalnit o fata din camin care m-a facut sa mai uit necazul acesta.Dupa 2 ani m-a ajutat sa depasesc momentele grele din judecata,am facut si testul de paternitate doar sa mai lungesc cazul,dar in zadar.S-a adeverit ca este al meu desi eu tot nu cred si nici nu voi simti ceva pentru acest copil de care nu am stiut pana in ziua cand s-a nascut, i s-a dat si numele meu si s-a stabilit si pensia alimentara desi nu aveam serviciu,eram intretinut.Citatii peste citatii,nu mai stiam ce sa fac,dar in 2009 am reusit sa ma angajez si am facut credit sa ii platesc sa fiu la zi,m-am insurat si la scurt timp am conceput si un copil,un copil dintr-o casatorie si
dorit cu persoana iubita nu miseleste, dar ghinionul meu a fost ca s-au facut disponibilizari la scurt timp si am ramas fara serviciu si nu am mai platit ca nu mai aveam de unde.Am depus actele recente in dosar pentru a se sti ca nu detin nici un loc de munca,stau si cu chirie si doar sotia primeste 600lei indemnizatie si chiar nu am asta pana cand voi gasi ceva,dar nu pot sti cand.Vroiam sa spun ca am primit citatie pentru a se restabili,numai ca srie ca este caz penal.Vreau sa stiu ce patesc daca totusi nu am de unde sa platesc,ce se poate intampla cu mine in situatia aceasta?Nu am nimic,singura mea avere este familia mea,sotia si copilul.As vrea sa-mi puteti raspunde cat mai repede ca stiu la ce ma pot astepta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_ioana , utilizator 13:29, 12 Aprilie 2010
pai este caz penal, in fuctie de cum a pus problema mama copilului. in acest caz riscati poate amenda cu obliagarea dvs la plata sumei restante. daca in continuare nu platiti, ea poate cere tranformarea amenzii in inchisoare...dar fff greu sa va dau un sfat atata timp cat nu cunosc cauza.

av.m.vasilescu
ART. 305C.p.
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
Actiunea in instanta privind pensia de intretinere a minorului este scutita de taxa de timbru.Dv trebuie sa deschideti actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere in raport cu veniturile dv si situatia actuala.Faceti o cerere simpla cu datele dv si pe scurt aratati ca nu mai aveti servici ,prin urmare,nu mai aveti venituri,si ca mai aveti un copil in crestere si intretinere.
Mergeti la un birou notarial si dati o declaratie pe propria raspundere ca nu mai aveti servici si alte venituri ,declaratie pe care o veti atasa actiunii de micsorare a pensiei de intretinere .
La cererea de micsorare veti mai atasa :un act de disponibilizare,hotararea legalizata de la ultimul proces privind pensia de intretinere,copie de pe buletin,certificatul de nastere al al copilului pe care il aveti cu sotia dv si declaratia notariala ca nu aveti servici.
Apoi mergeti la judecatoria din municipiul unde aveti domiciliul si depuneti actiunea.
Model de actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere puteti gasi si pe net.
In cazul in care nu ati mai trimis pensia de intretinere timp de doua luni,atunci vi s-a facut ,sau vi se poate face plangere la parchet pentru ca ati comis o infractiune prevazuta de codul penal,asa ca ar trebui sa incepeti sa platiti pensia de intretinere retroactiv si sa duceti dovada platii la parchet,sau la instanta,daca ati fost dat in judecata.
Actiunea de micsorare a pensiei de intretinere trebuia facuta de cand ati fost disponibilizat.Tin sa precizez ,ca ,cu toate ca nu mai aveti servici,tot veti fii obligat la plata pensiei de intretinere,stabilindu-se de catre instanta un procent din salariul minim.

Puteti sa deschideti actiune de micsorare,chiar daca mai este un proces pe rol,deschis de mama copilului dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara- neplata mihaitony mihaitony buna ziua as dori sa stiu si eu ce consecinte are neplata pensiei alimentare timp de 3 luni a unui copil minor se poate face inchisoare ,daca pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters198343 ContSters198343 Am un copil minor caruia nu i-am platit pensia de intretinere de circa 12 luni, din cauza ca nu am nici un venit, si nu din rea intentie. Recent am primit ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata civil si penal cristian76 cristian76 Buna ziua, as dori sa spun pe scurt problema mea.Am fost casatorit 10 ani cu o femeie si impreuna avem o fetita de 10 ani.Am divortat in anul 2006, ca ... (vezi toată discuția)