avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea copilului

In urma divortului custodia unicului copil rezultat in timpul casatoriei a fost atribuita mamei cu acordul meu. Am incheiat si o intelegere cu privire la programul de vizita dar este sumar. Mama refuza sa dea declaratia notariala prin care minorul se poate deplasa in afara tarii cu toate ca este stipulat acest lucru in intelegerea facuta.
Doua probleme ridic :
1. Care este procedura prin care se poate stabili in mod explicit programul de vizita si timpul petrecut cu mine, vacante, sarbatori ,etc ....
2. Care ar fi criteriile sa obtin custodia copilului si cum sa procedez
Va multumesc anticipat tuturor celor bine intentionati care vreti sa imi acordati ajutorul
Cel mai recent răspuns: adriana niculescu , utilizator 14:32, 21 Aprilie 2010
puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect reincredintarea minorului .
luarea copilului de la parintele caruia i-a fost incredintat prin h.j. tb sa aiba o puternica justificare , existand motive temeinice care sa demonstreze ca mentinerea lor la acest parinte ar avea consecinte daunatoare bunei lor dezvoltari fizice, cresterii si educarii lor .
la cerere tb. atasata h.j. prin care s-a incredintat copilul minor spre crestere si educare .
multumesc pt promptitudine
in legatura cu prima pb nu sunt lamurit
trebuie sa deschid o noua actiune judecatoreasca prin care sa se stabileasca exact pe zile si pe ore programul de vizita ?
am fost rezufat la o solicitare care era deja convenita
cum se procedeaza
referitor la a doua pb adresa mea de email este autokpitan@yahoo.com
unde pot sa va relatez pe larg situatia
Sanse reale de incredintare nu vad, numai daca acel copil este crescut defectuos de parintele caruia ii e acum incredintat si aveti dovezi temeinice pentru asta.
Criterii nu sunt decat generice, dar se stabileste de la caz la caz situatia. Cel mai important criteriu e urmarirea interesului copilului.

Daca programul e defectuos si nici nu se poate colabora cu mama sa va realizati dreptul, introduceti o noua actiune.
Nu prea vad sanse sa tranzactionati pe iesirea copilului din tara sau sa dea judele o hotarare care sa tina loc de asta, insa e discutabil.
Este un motiv serios faptul ca mama nu locuieste impreuna cu copilul ?
Este un motiv serios faptul ca a declarat asta chiar daca a mutat copilul la bunica cu doi ani inainte sa divortam chiar daca a declarat altceva in instanta ?
Faptul ca il viziteaza cel mult la sfirsitul saptamanii citeva ore este un motiv serios ?
Este sau nu interesul copilului ?

puteti face executare

Alte discuții în legătură

Incredintare minor florin2008 florin2008 buna seara. sunt in divort cu sotia mea si as vrea sa stiu daca as putea obtine eu custodia copilului.copilul are decat 3 luni.problema este ca mama are foarte ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)