avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere masa credala fost salariat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere masa credala fost salariat

Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum trebuie sa procedeze un fost salariat pt a-si recupera salariile restante?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 09:41, 13 Mai 2010
Fostul salariat urmeaza a se inscrie la masa credala.
Potrivit legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Morgan le Fay, utilizator
Mihail a scris:

Fostul salariat urmeaza a se inscrie la masa credala.

NU !
Creantele fostului salariat vor fi inscrise in tabelul de creante de catre adm judiciar ( fara vreo cerere a salariatului) pe baza documentelor financiar contabile
pai daca nu exista cerere a mea prin care sa spun ca am restante, de ce crezi ca in contabilitate va gasi adm judiciar ce trebuie?????iar eu stiam ca doar salariatilor (deci cei care mai lucreaza chiar si dupa ce soc a intrat in insolventa) li se face automat inscrierea....nu si fostilor salariati!
mai ales cand adm judiciar e pe mana cu debitorul...el i-a sugerat sa isi faca cerere d einsolventa, in cond in care avea deschis deja alt litigiu in care creditorii (nu aceiasi pe care i-a trecut in lista cand a depus a doua cerere, apropos!) ii cereau insolventa...evident, intre timp s-a judecat cererea debitorului si s-a deschis insolventa cu reorganizare.dar inca nu stiu de vreo opozitie a creditorilor initiali (din primul litigiu, care au creante mai mari si reale fata de cei pusi doar pe hartie in a doua cerere de catre debitor cu sprijinul adm judiciar)...in aceste conditii, cum ma pot increde in adm jud?si inca ceva: cat dureaza pana fostul salariat isi recapata restantele salariale, in cond in care debotorul va face reorg judic?????

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Masa credala Alina_Lucia Alina_Lucia Buna ziua, Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)