Buna ziua,
Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti fosti colegi,dorim sa ne inscriem la masa credala pentru a ne recupera macar o parte din salariile restante. Cand i-am intrebat pe cei de la firma de administrare, bine-nteles ca nu au vrut sa dea prea multe informatii,spunandu-ne doar sa trimitem o cerere si copie dupa buletin. Insa am citit pe net ca trebuie sa obtinem de la judecatorie o hotarare judecatoreasca care sa ateste creanta. Asa este? Si daca da, cum o pot obtine, din moment ce nu am un act care sa dovedeasca(n-am mai semnat un stat de salariu din noiembrie 2009). Precizez ca , termenul de definitivare a tabelului creanţelor este29.04.2009 , asa cum reiese din hotararea judecatoreasca. Multumesc anticipat, Alina
Pot trimite prin posta declaratia? Sediul social al firmei este in alta localitate, si deci, dosarul cauzei este acolo. Pe langa cerere, ce acte ar mai trebui sa depun? Si am inteles ca exista o taxa care trebuie platita...cum se calculeaza aceasta?:sorry:
Multumesc:">
buna. cred ca pot sa te ajut cu aceasta informati;tocmai ieri am avut infatisarea la procesul de insolventa. deci: trebuie sa faci o declaratie de creanta, exista modele pe net sau poti sa o faci tu si sa scrii in primul rand nr. de dosar. te identifici,soliciti creanta(suma si in baza a ce o ceri, adca in baza contractului de munca, in cazul tau,) si mentionezi ca doresti sa te inscrii la masa credala. se timbreaza cu timru judiciar de 0,15 lei, se achita taxa de 120 lei la primarie la serv. taxe si impozite.se trimite catre tribunalul unde se judeca dosarul de insolventa si o trimiti recomandata cu aviz de primire. nu uita sa trimiti si o copie a contractului de munca si dupa chitanta cu care ai achitat cei 120 lei. totul in doua exemplare. (timbre-2, cerere-2,copii c.m si chitanta-2). mult noroc!
Multumesc frumos pentru ajutor. Chiar astazi o sa ma duc sa platesc taxa aceea de 120 lei, restul le am in ordine. Cand ma duc sa platesc taxa,trebuie sa specific pentru ce este,nu? Adica trebuie sa spun ca e taxa judiciara sau ce anume? Multumesc inca o data pentru ajutor;)