avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie concediere

Buna ziua
Daca un angajat este concediat prin desfiintarea postului, anul trecut in septembrie, si acum , in martie, primim o contestatie a deciziei de concediere de la tribunal; ce sanse mai are acum sa castige si sa se anuleze decizia de concediere?? din cate stiu aceasta se poate contesta doar in 30 de zile...
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:12, 13 Aprilie 2010
La primul termen contestati ca tardiva cererea de chemare in judecata a angajatului daca nu a fost facuta in termenul legal de 30 de zile calendaristice.
Verificati mai intai data la care a fost depusa contestatia. Poate ca acesta a depus-o in termen, cominicarea acesteia catre dumneavoastra abia acum fiind din vina instantei.
Daca contestatia a fost depusa peste termen, instanta urmeaza sa o respinga.
Buna ziua !
Verificati data comunicarii deciziei de concediere , in functie de aceasta curge termenul de introducere al actiunii judecatorresti
Verificati apoi data introducerii actiunii pt. a vedea daca este in termen (daca nu , exceptia tardivitatii )
E foarte posibil sa fi primit citatia abia acum dar actiunea sa fi fost introdusa in termen ... Verficati citatia si documentele anexate la cererea de chemare in judecata .
Cu siguranta contestatia a fost depusa in termenul legal de 30 zile calendaristice.
Dar cum instantele de jduecata pe dreptul muncii sunt sufocate de procese, termenele care se dau sunt destul de .... largi.
In citatie angajatul declara : " in urma cu o saptamana am aflat de la fostii colegi cu care m-am intalnit intamplator ca societate angajeaza in permanent pe functia de......; aceste aspecte m-au facut sa formulez prezenta contestatie" . deci abia in martie a facut contestatia si noi am primitn citatia vineri - 9 aprilie.

Alte discuții în legătură

Exceptia tardivitatii formularii contestatiei mroby mroby Bună seara, V-aș cere opinia în următoarea speță: S-a emis o decizie de concediere pe motiv disciplinar în data de 28.07.2015, decizie care în ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)
Ce decide instanta de judecata Spider06 Spider06 Buna ziua Care va fi solutia instantei de judecata pentru urmatoarea situatie: decizie de concediere pe motive disciplinare, care nu respecta conditiile ... (vezi toată discuția)