BUNA ZIUA,
Sunt casatorita de trei ani si am un copil de 6 luni cu care stau la mama mea. dupa ce am nascut sotul meu s-a mutat la mine pentru a sta si el cu copilul.mentionez ca avem si o casa in alt cartier,casa sotului in care am stat inainte.
Cam de cand am nascut relatiile cu sotul meu au devenit foarte tensionate,certuri frecvente,jigniri.mi-am dat seama ca sotul meu a vrut de la mine doar copilul ca dupa ce am nascut a inceput sa se poarte foarte urat cu mine,ajungand pana la a sari la bataie cand ne cartam si a o jigni pe mama si sa tipe la ea desi ii creste copilul.mie nu imi mai acorda nicio atentie,doar copilului.
in urma ultimei agresiuni pe care a facut-o asupra mea i-am spus sa plece da la mine de acasa,el jignindu-mi familia si pe mine.acum am ramas singura sa stau copilul.
mentionez ca am renuntat la servici cand am ramas insarcinata avand o sarcina grea si nu mai am niciun venit acum.m-am sacrificat sa ii fac lui un copil ,am renuntat la viata mea,am 40 ani si mi-am pus viata in pericol cand am nascut ,si natural,iar acum obsev ca sotul se poarta mizerabil cu mine,inainte era numai cuvinte bune si iubire.dupa nastere stand in aceeasi casa jigniri continue,iubire doar pt.copil.si chiar batai.nici inainte nu ne intelegeam prae bine iar copilul avenit pe neasteptate si mi-a bulversat viata ca constat ca l-am facut unui barbat care nu merita nimic.acum as vrea sa ma despart si as vrea sa stiu ce drepturi am ca sotul meu a spus ca nu imi da niciun ban eu neavand niciun venit.are dreptul sa nu imi dea nimic iar eu sa stau acasa sa ii cresc lui copilul?am doar 2 mil alocatia de crestere copil.a afirmat ca mie nu imi da niciun ban,copilului poate ii mai cumpara cate ceva.
Legal chiar nu am drept sa primesc nimic de la sot daca nu am servici ca stau sa cresc copil?adica el poate face ce vrea cu mine?a afirmat ca neintelegandu-ne ne despartim iar cand ne despartim el nu e dator sa imi dea mie niciun ban sa fac ce cred.asae legea in Romania,femeia e in bataia vantului daca o lasa barbatul si vrea sa ii ia si copilul?ca a afirmat ca imi va lua copilul.poate sa mi-l ia eu neavand venit?are mama mea pensie iar el a afirmat ca nu imi mai da nimic mie.
mai mentionez ca in timpul casatoriei a cumparat o masina in leasing pe firma unde lucreaza si o plateste in rate de 2 ani.mai are 3 ani de palta.daca divortam eu pot face partaj si pentru masina?am vreun drept.vad ca el momentan nu divorteaza.ma tine inchisa in a-i creste copilul fara sa imi dea niciun ban.nu poate fi fortat sa dea bani in casa?barbatii nu au nicio obligatie fata de neveste?doar copilul si atat?el plecand nici nu stie ce face copilul.dar nu divorteza vad.as vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca nu mai suprt aceasta situatie.mi-a spus ca a fost o greseala ca am facut copilul dar eu am renuntat la multe si mi-am pus viata in pericol si acum ce am.obligatiile cresterii unui copil sunt grele si singura si fara bani ce pot face.cand am ramas gravida am spus sa ne gandim bine,stiam ca neavand servici asa va fi si mi s-a spus sa fac copilul ca vom avea,va fi bine.acum aflu ca am fost mintita si mai sunt si agresata cand ma enervez si tip la el pentru ceea ce imi zice si face.
as vrea sa stiu daca fiind de multe ori agrsiv ii pot interzice sa mai vina sa-si vada copilul si sa mai intre in casa mea.el spune ca nu am dreptul,ca vine cand vrea el si mi-a luat si cheile de la casa si a plecat cu ele.fiind agresiv cu mine ii pot interzice sa mai vina?cum?
si un divort m-ar avantaja?pot obtine mai mult decat am acum.oricum nu mai pot trai cu asa om dar ma gandesc cat va suferi copilulin viitor.dupa divort el ce drepturi va avea,eu ce drepturi?eu neavand niciun venit cum pot intenta divort daca nu am bani de avocat?cat poate acest om sa mai profite de mine?in alte tari se pare ca femeile cu copii au mai multe drepturi.cand vor avea si in Romania?
ce ma sfatuiti sa fac?sunt intr-o situatie disperata,traiesc din pensia mamei ca sotul nu imi da nimic.mancarea tot mama mi-o da.
si daca am divorta chiar el ar putea lua copilul cum ma ameninta?chiar nu ar fi obligat sa imi mai dea nimic,niciun ban?cine credeti ca ar casiga copilul?el nu are rude care sa il creasca si cu ratele la masina nu cred ca si-ar permite o bona ca nu prea are bani.eu de ce pensie alimentara as beneficia daca el are pe cartea de munca salariul minim,6 mil iar in mana ar lua vreo 20 mil?
si as vre sa stiu avand copilul pot imparti si casa sotului unde am adresa pe buletin sau nu am nicium drept daca divortam?
Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
am inteles.dar cum sa muncesc daca sunt in concediu de maternitate si trebuie sa cresc copilul?statul da 2 mil.si cine m-ar amgaja cu copil mic cand toti te vor toata ziua la munca?nici gravida nu au vrut sa ma angajeze.
probabil nu s-a inteles.vorbeam de faptul ca tatal are rate la o masina in leasing si nu ii raman bani iar copilului nu ii prea raman bani sa il cresc.si cu atat mai putin,datorita neintelegerilor dintre noi tatal refuza sa imi dea bani mie.eu nu mai pot locui cu el ca e agrsiv la nervi cu mine si m-a batut.casa e a mea si a mamei in egala masura prin mostenire (decesul tatalui meu).nu e vorba ca nu suntem parinti buni,eu imi iubesc mult copilul si el dar nu ne intelegem noi si mai ales dupa ce l-am facut am vazut ca el s-a indepartat de tot de mine si de aceea au aparut tensiuni care combinate cu lipsa banilor duc la agrseiune verbala si fizica si de aceea am ales sa ma despart de tatal copilului.dar nu am bani sa il cresc asa cum as vrea iar servici nici nu gasesc si nici nu pot ca trebuie sa stau cu el.venituri eu nu am dar chiar trebuie sa am daca sunt in concediu de maternitate?cum sa le dobandesc?mama mea are pensie si ma ajuta.nu e deajuns?dar era cazul sa imi dea si sotul macar pentru faptul ca stau cu copilul si poate am nevoie sa merg la un doctor sau ceva,nu ?brbatii nu trebuie sa-si ajute nevestele in acest caz?macar moral daca material nu vor.si daca nu vor legea nu ii poate obliga?iar el agrsandu-ma poate sa vine cand vrea el sa vada copilul?daca m-a batut nu ii pot interzice,chiar daca nu am divortat?poate vine ,ne certam si ma bate iar.
buna ziua .
este vorba despre doua imobile : unul care este bun propriu al dvs. si al mamei dvs. - sotul nu are nici un drept in privinta acestuia si imobilul nu va fi inclus la partaj .
al doilea imobil - daca este bun propriu al sotului, la fel dvs. nu aveti nici un drept legal . daca este bun comun al sotilor, imobilul va intra in masa partajabila .
masina fiind achizitionata pe firma , nu intra la partaj .
dvs. aveti posibilitatea sa investiti instanta cu actiunea de divort si incredintare a minorului catre dvs .
paratul va fi obligat la plata pensiei de intretinere catre minor .
avand in vedere faptul ca sotul va abuzeaza fizic , puteti cere pe calea ordonantei presedintiale evacuarea acestuia din imobilul in care locuiti momentan .
sau daca acesta nu mai locuieste cu dvs. , puteti sa evitati sa-i mai permiteti accesul in locuinta dvs. si a mamei dvs., permitandu-i sa-si vada copilul doar in locuri publice .
daca va mai agreseaza puteti face plangere penala impotriva sotului .
sau daca considerati ca nu aveti posibilitatea financiara de a intretine copilul, puteti sa i-l lasati sotului . mai tarziu, dupa ce va veti angaja si veti avea posibiliatti financiare , puteti cere in instanta reincredintarea minorului catre dvs.
solutii sunt dupa cum vedeti ;)
angajati-va avocat .
Divort
dannyy26
Buna ziua,
As vrea sa stiu cum procedez daca doresc sa divortez,care sunt primii pasi eu avend copil de un an in crestere,ce acte trebuie si daca nu am niciun ... (vezi toată discuția)