Buna ziua. As dori sa va intreb ce solutii exista pt problema mea:
lucrez la o institutie publica ce a obtinut niste sporuri in instanta pt. o parte din colegii mei, deoarece avocatul ce ne-a reprezentat a impartit cazul in 2 dosare astfel incat pentru 1 dosar un complet a admis cauza, iar pt celalalt dosar cu aceeasi cauza alt complet a respins cauza. Curtea de Apel in cazul celui de al II lea caz a respins si ea cauza. Colegii din cauza a II a propun sa ajungem la CEDO pentru ca ni s-a spus ca in tara nu mai putem face nimic decat eventual sa reluam procedura individual.
Ce putem face in acest caz? S-a mers pe varianta discriminarii in cea de a II a cauza pentru ca nu se poate ca in aceeasi institutie unii sa aiba un spor si altii nu. Cu toate acestea in cel de al II lea dosar instantele au respins cauza.
CE PUTEM FACE?
MULTUMESC
Mai incercati si o contestatie în anulare sau o revizuire daca avocatul găseşte elementele de care are nevoie.
Nu se mai tine cont de nimic din păcate, fiecare judecător judecă cum vrea şi cum il taie capul. Nenorocirea mare este că nu se mai tine cont nici de deciziile ICCj dar de sentinte de la alte instanţe de acelaşi grad ! Mai trece multă apă la vale până ce practica va fi unitară. Ast este .
Puteti să va adresaţi şi la CEDO dar aveti grija de termenul de 6 luni,să nu-l depăşiti.
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţia Europeana a Drepturilor Omului sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către Statul român.
Dumneavoastră trebuia să fi utilizat, în Statul în cauză, toate recursurile care ar fi putut remedia situaţia pe care o invocaţi (de obicei se are în vedere un proces în faţa unei instanţe judecătoreşti competente, urmată în caz de necesitate de un apel şi chiar de un recurs în faţa unei jurisdicţii superioare cum ar fi Curtea supremă, dacă ea există). Exercitarea acestor recursuri nu este suficientă : de asemenea este necesar ca Dumneavoastră în realitate să fi abordat plângerile (altfel spus încălcările Convenţiei pe care le invocaţi) în cadrul acestor recursuri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Proces litigii munca
ionica1
Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cedo ii
geo-vem
Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo
Matist
Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)