avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sesizare la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sesizare la CEDO

Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei dezbateri sa adus o hotarare total incorecta, pe care am contestat la Tribunal. Tribunalul a respins ca nefondata fara sa examineze toate aspectele mentionate. Am mai facut o Contestatie in anulare, dar aceasta a fost respinsa chiar de judecatoarea care a adus hotararea pe fond. In acest caz se poate depune contestatie la CEDO?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:18, 22 Februarie 2010
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale.
Cererea Dumneavoastră trebuie în mod imperativ să abordeze unul din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.
Curtea nu are competenţa de a anula deciziile sau legile naţionale .

Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
sesizare la CEDO se poate face in forma scrisa si se poate transmite pe informatiile lor de contact (e-mail, fax, posta), dar in ceea ce priveste continuarea sau deschiderea unui proces la CEDO, aceasta se poate face numai daca in prealabil s-a facut uz si s-au epuizat toate caile de atac de pe teritoriul tarii.
Dreptul de a sesiza CEDO il aveti daca doriti.
Insa nu cumva au trecut mai mult de 6 luni de la recurs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut un litigiu de munca in care la Tribunal actiunea a fost admisa, la Curtea de apel a fost ... (vezi toată discuția)
Termen limita formulare plangere la cedo crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca am hotararea din recurs pronuntata in data de 27.01.2010 de catre Tribunal dar hotararea mi-a fost comunicata pe 11 martie 2010 cand este ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)