Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei dezbateri sa adus o hotarare total incorecta, pe care am contestat la Tribunal. Tribunalul a respins ca nefondata fara sa examineze toate aspectele mentionate. Am mai facut o Contestatie in anulare, dar aceasta a fost respinsa chiar de judecatoarea care a adus hotararea pe fond. In acest caz se poate depune contestatie la CEDO?
Multumesc.
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale.
Cererea Dumneavoastră trebuie în mod imperativ să abordeze unul din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.
Curtea nu are competenţa de a anula deciziile sau legile naţionale .
Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
sesizare la CEDO se poate face in forma scrisa si se poate transmite pe informatiile lor de contact (e-mail, fax, posta), dar in ceea ce priveste continuarea sau deschiderea unui proces la CEDO, aceasta se poate face numai daca in prealabil s-a facut uz si s-au epuizat toate caile de atac de pe teritoriul tarii.